Engelliler için özel program

MURATPAŞA Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen farkındalık programı, kentteki engelli derneklerini bir araya getirdi.

13 Mayıs 2016 Cuma 11:20
Engelliler için özel program
Muratpaşa Belediyesi, Engelliler Haftası'nda farkındalık yaratmak için özel bir etkinlik düzenledi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kentteki engelli derneklerinin yönetim ve üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Uysal; Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe ve Spor Yaşam Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, konuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. 



FARKINDALIK YARATMAK



Engelsiz bir yaşam ideali konusunda farkındalığın geliştirilmesi açısından her günün önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Bizler, engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya, erişebilir ve ulaşabilir bir kent için çalışıyoruz. Daha insanca bir yaşam yolunda hepimize başarılar diliyorum" dedi. 



TÜRKİYE ŞAMPİYONLARI



Başkan Uysal; down sendromlular 22 yaş üstü Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası bayan branşında birinci olan Benay Balcı ve erkeklerde Türkiye 2'ncisi olan Taygun Arı'yı, "Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan, ne kadar başarılı ve üretken olabildiklerinin en güzel kanıtı" diyerek kutladı. 



"HAKLARIMIZI TALEP EDELİM"



Güzel binalar, yollar yaparak kalkınmışlık hissi yaratılabileceğine işaret eden Başkan Uysal, "Peki engelli insanlarımızın yaşamını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek ne yapıyoruz? Peki altta kalanın canı çıkmasın diye ne yapıyoruz? Türkiye genelinde, hangi partiden olursa olsun bütün yerel yönetimlerden ve genel kamu yönetiminden sonuna kadar haklarımızı talep etmek zorundayız" dedi.



BAŞKAN UYSAL İÇİN DOĞAÇLAMA ŞİİR OKUDU



Etkinliğe katılan Yaşam Akademi Derneği Üyeleri'nden down sendromlu Ömer Faruk Şeker (19), Başkan Uysal için doğaçlama şiir okudu. Belediye Başkanı Ümit Uysal da Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket İsterim' şiirini seslendirdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, sevgi gösterilerinde bulundukları Başkan Uysal'la hatıra fotoğrafı çektirdi.



Son Güncelleme: 13.05.2016 11:22
Anahtar Kelimeler:
Antalya Muratpaşa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.