Emre Dayıoğlu berat etti

Emre Dayıoğlu'nun avukatı Erçin Dikyol ise beraat talep etti. Mahkeme, Emre Dayıoğlu hakkında beraat kararı verdi.

02 Kasım 2017 Perşembe 13:37
Emre Dayıoğlu berat etti

Emre Dayıoğlu, Elmalı Bayralar Mahallesi Durmuş Yener İlk ve Ortaokulu müzik öğretmeni olduğu dönemde; okula Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarını konser için davet etti. Dönemin Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akalın ise konsere izin vermedi. Olayın 1 Nisan 2015 tarihinde sosyal medya ve basına yansımasının ardından Recep Akalın'a 2 Nisan 2015 tarihinde içeriğinde hakaret ve küfürlerin bulunduğu elektronik posta gönderildi. Bunun üzerine Recep Akalın, Elmalı Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak elektronik postayı gönderenlerin bulunmasını istedi. Elmalı Cumhuriyet Savcılığı elektronik postanın yurt dışından gönderildiğini tespit etti. Recep Akalın'la konser yüzünden yaşadığı polemik nedeniyle Emre Dayıoğlu hakkında da 9 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Elmalı Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın 8'inci ve son duruşması görüldü. Duruşmada şikayetçi Recep Akalın, "Elektronik postayı Emre Dayıoğlu tam atmıştır diyemem. Atmış veya attırmış olabilir" dedi.

Emre Dayıoğlu'nun avukatı Erçin Dikyol ise beraat talep etti. Mahkeme, Emre Dayıoğlu hakkında beraat kararı verdi.

Duruşma sonrası açıklama yapan avukat Erçin Dikyol, "Müvekkilim Emre Dayıoğlu gerek eğitimcilik anlamında, gerekse halk müziği derlemeleri, halk müziği dalında yaptığı sosyal çalışmalar ile örnek bir eğitimci, örnek bir sanatçıdır. Türkiye'yi yurt dışında temsil etmiş pırıl pırıl bir öğretmendir. Meyve veren bir ağaçtır. Hakkında açılan dava da meyve veren ağaca atılan kocaman bir taştı. Çalıştığı dönemde Bayralar Mahallesi'nin adını, tüm ülkeye duyurdu. Sevindirici olan mahkemenin verdiği karardır. Emre Dayıoğlu gibi eğitimciler gerçek dışı suçlamalarla adliyeye sürüklenmemeli onlara destek verilerek el üstünde tutulmalıdır" dedi.

Son Güncelleme: 02.11.2017 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.