Emine Nine'ye Büyükşehir'den yardım

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa'da yıkılma tehlikesi olan yığma taş evde yaşayan 85 yaşındaki Emine Yeni'ye konteyner ev yaptı.

06 Şubat 2018 Salı 15:10
Emine Nine'ye Büyükşehir'den yardım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa ilçesinde oturan Emine Yeni'yi sıcak bir yuvaya kavuşturdu. Yeşilyurt Mahallesi'nde bir odası çökmüş, diğer odaları su alan yığma taş evde tek başına oturan Emine Yeni, yıkılma tehlikesi nedeniyle yaşamını evin verandasında brandadan çevrili çadırda sürdürmeye başladı.

MUHTAR YETİŞTİ

Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Rıza Bahçe, yaşlı kadının durumunu Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdi. Emine Yeni'nin durumunu haber alan Başkan Menderes Türel hemen yaşlı kadının güvenli ve sıcak bir yuvaya kavuşturulması talimatı verdi. 1 hafta içerisinde, Antalya merkezinden bir TIR'la Gazipaşa'ya gönderilen konteynır ev, yapılan zemin çalışmasının ardından Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Emine Yeni'ye ait arazi içerisine monte edildi.

'ALLAH MENDERES OĞLUMDAN RAZI OLSUN'

Üç köşesi açık balkonda yaşamını sürdürmeye çalışan Emine Yeni konteynır eve yerleştirildi. Büyük mutluluk yaşayan Emine Yeni, "Allah Menderes Türel oğlumdan, onun çalışanlarından, razı olsun. Bu dağ başında beni yalnız bırakmadınız, benim için buralara kadar geldiniz. Hakkınızı helal edin" dedi.

RAHAT EDECEK

Gazipaşa Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Rıza Bahçe ise "Emine ninemizin bu yıkık dökük evde oturduğunu ve tehlikede olduğunu Büyükşehir Belediyemizin Gazipaşa Hizmet Birimine ilettim. Şu anda sıcak bir yuvaya kavuştu. Ömrünün kalanını rahat bir şekilde bu evde geçirecek. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.