Emeklilerden oturma eylemi

TÜM Emekli Sen Antalya Şube yönetim ve üyeleri, emekliler üzerindeki vergi adaletsizliğine tepki için Attalos Heykeli önünde basın açıklamasına izin verilmeyince oturma eylemi yaptı.

02 Kasım 2017 Perşembe 14:45
Emeklilerden oturma eylemi

Polis, Tüm Emekli Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar ve üyelere, izin dilekçesi yazılmadığı gerekçesiyle basın açıklaması yapılmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi. Uyarınınardından 10 dakika süren oturma eylemi yapan sendika üyeleri, yazılı basın açıklamasını gazetecilere dağıttı. Açıklamanın sendika binasında olacağını söyleyen Mustafa Ayar, "Bugünlerde mecliste 2018-2019 yılı bütçe görüşmeleri yapılıyor. İktidara geldiği günden bu yana tarafını emek karşıtlığı ve sermaye yandaşlığı üzerine kuran hükümet, vergi barışı adı altında vergi ve sigorta prim afları getirerek ulusal ve uluslararası sermaye kesimlerine kaynak aktarmaktan geri durmuyor. Vergide adaletsizliği artırarak tüketim üzerinden alınan ÖTV, KDV, MTV, özel iletişim vergisi, akaryakıt tüketim vergisi gibi vergiler sürekli artırılıyor. Vergi, soyguna dönüşmüş durumda. Gelişmiş ülkelerde yüzde 40 olan vergiler 10 yıllardır ülkemizde yüzde 70'in üzerinde seyretmektedir" dedi.


 

Parasız olan eğitim ve sağlığın parası olanların faydalanabileceği bir metaya dönüştürüldüğünü anlatan Ayar, "ALO 182'yi arayarak randevu alabilirsiniz, deniliyor. Her aramada 4.5 lira ücret alınıyor. Muayene için 2 ve 3'üncü basamak sağlık kurumlarına gittiğimizde 15 TL, SGK payı 6 ile 8 TL arasında ek katkı payı alınıyor. Ayrıca yazılan reçetede her kalem ilaç için 3 ile 5 TL arasında para alınmakta. Tepki olmasın, tahsili kolay olsun diye maaşlarımızdan kesilmekte" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.