Emekli müdüre tam puan komedisi

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yönetmelik kapsamında okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde Antalya'da emekli olan iki okul müdürüne puan verildiği ortaya çıktı.

09 Eylül 2014 Salı 10:31
Emekli müdüre tam puan komedisi
Öğretmen, okul aile birliği ve öğrencilerin 40 puan üzerinden, ilçe milli eğitim ve şube müdürlerinin de 60 puan üzerinden değerlendirdiği sistemde, 75 puan ve üzeri alan okul müdürleri görevlerine devam edebiliyor. Ancak Antalya'da hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen haricinde, muhalif olarak görülen Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikalarına üye okul müdürleri, okullarında yüksek puan almalarına rağmen, ilçe ve şube müdürlerinden sıfır ya da 75 puanın altında kalacak düzeyde puanlar alınca müdürlükleri sona erdirildi.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde Serik Halk Eğitim Merkezi Müdürü olarak görev yapan ve emekliye ayrılan Faik Sakallı'ya 100 tam puan verildiği belirlendi. Yine Antalya'da Aksu Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü olarak görev yaparken emekliye ayrılan Halil Ergüney'e de 83 puan verilerek, yeniden okul müdürü olarak görevlendirildiği belirlendi.

TRAJİKOMİK
Türk Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme, emekli olmalarına rağmen tam puan verilerek yeniden okul müdürü olarak iki ismin gösterilmesi olayının trajikomik olduğunu söyledi. Atamaları hukuksuz olarak değerlendiren Seçme, "Faik Sakallı arkadaşımız Türk Eğitim Sen üyesi ve emekli olmasına rağmen 100 tam puan verilerek, kasıtlı olarak, başka sendikalardan isimlere de yüksek puan verildiği yönünde izlenim yaratılmak isteniyor. Biz niye başka sendikalardan hiç kimse 75 puan üzerinde alamadı diye sorduğumuzda, 'Bakın işte 100 tam puan almış' diye bize emekli olmuş bir arkadaşımızın ismini gösteriyorlar" diye tepki gösterdi. 

Son Güncelleme: 09.09.2014 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.