ELMALI'DA RENKLİ ÇOBAN FESTİVALİ

ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde düzenlenen Çoban Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

23 Eylül 2019 Pazartesi 14:25
ELMALI'DA RENKLİ ÇOBAN FESTİVALİ

Elmalı'ya bağlı Mursal Mahallesi Karapınar Mesire Alanı'nda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Çoban Festivali'nde çobanlar kıyasıya yarıştı, doyasıya eğlendi. Amacı hayvancılık ve çobanlık mesleğine dikkati çekerek bilinçlenme ve gelişimi sağlamak olan festivale Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Elmalı Kaymakamı Fatih Ahmet Kurt, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Başkaya, Antalya İl Tarım ve Orman müdür yardımcıları Gökhan Karaca ve Serbülent Ünal, Elmalı Ziraat Odası Başkanı Salih Kurubaş, Elmalı Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Arslan ile şube ve ilçe müdürleri, birlik başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri, çobanlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.



Mehteran göstersiyle başlayan festival, kıl teke yarışması, en şirin kuzu yarışması, keçi kırkım yarışması, sipsi dinletisi, koyun kırkım şov, yerel çobanlar müzik dinletisi, çoban aile bilgi yarışması, zeybek oyunu, kaval dinletisi, keçi süt sağım gösterisi, şiir dinletileri, ödül töreni ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Çoban aile bilgi yarışmasında Yüksel ve İbrahim Özen birinci olurken, damızlık kıl teke yarışması birincisi Ramazan Pelvan, keçi kırkım yarışması birincisi Eren Kömür, en şirin kuzu yarışması birincisi Atila Sert, kısa video birincisi Ali Rıza Okumuş, fotoğraf yarışması birincisi Rabia Orhan, şiir birincisi Fevzi Metin oldu. Etkinlikte dereceye giren yarışmacılara yem hediye edildi.

Yarışmalar arasında en dikkati çeken keçi kırkım yarışması olurken, yarışmanın birincisi 10 yaşındaki Eren Kömür'ün 10 dakika içerisinde rakiplerini geride bırakarak birinci olması jürinin ve seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

Çobanlık mesleğine farkındalık katmak amaçlı düzenlenen festival çeşitli gösteri ve etkinliklerle sonlanırken, etkinliğe katılan çobanlar ve yöre halkı Elmalı Kaymakamı Fatih Ahmet Kurt ve Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur'a teşekkür ederek, bu etkinliğin geleneksel hale getirilmesini istedi.

Mehmet AKIN/ELMALI, (DHA)-

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.