Elazığ kültürü Ramazan etkinliklerinde

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinliklerinde Elazığ rüzgarı esti. Elazığ kültürünün tanıtıldığı gecede, Emrah Güllü türküleriyle izleyenleri coşturdu.

22 Haziran 2016 Çarşamba 11:54
Elazığ kültürü Ramazan etkinliklerinde
 Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Karaalioğlu Parkı içinde düzenlediği Ramazan etkinlikleri, hemşehri derneklerinin düzenlediği gecelerle renkleniyor. Türkiye'nin farklı kültürlerinin tanıtıldığı geceler, yoğun ilgi görüyor. Bir kültür mozaiği olan Antalya'nın zenginlikleri, hemşehri geceleri ile Antalyalılara tanıtılıyor. 



ÇAYDA ÇIRA OYNADILAR



Elazığ kültürü Ramazan etkinliklerinde Antalyalılarla buluştu. Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Elazığlılar Gecesi, renkli anlara sahne oldu. Antalya'da yaşayan Elazığlıların da büyük ilgi gösterdiği gece, Elazığ yöresinin meşhur Çayda Çıra halk oyunuyla başladı. Ellerinde mumlarla sahneye çıkan halk oyunları ekibi, alkış yağmuruna tutuldu. 



EMRAH GÜLLÜ COŞTURDU



Halk oyununun ardından Elazığlı sanatçı Emrah Güllü sahneye çıktı. Elazığ yöresine ait türküleri seslendiren Güllü, Bülbülüm Bağ Gezerim, Elazığ Uzun Çarşı gibi yöresel türkülerin yanı sıra, Aşık Mahsuni Şerif, Neşet Ertaş gibi ustaların türkülerini seslendirdi. Hareketli türkülerle izleyenleri coşturan Emrah Güllü, performansıyla beğeni topladı. Konserde Elazığ'ın geleneksel kürsü başı kültürü de yaşatıldı. Hemşehri geceleri 23 Haziran Perşembe günü Konyalılar gecesiyle devam edecek.

Son Güncelleme: 22.06.2016 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.