Ekvator Heyeti, Expo 2016'ya hayran kaldı

EKVATOR Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu heyeti, Expo 2016 Antalya'yı ziyaret etti.

10 Haziran 2016 Cuma 16:55
Ekvator Heyeti, Expo 2016'ya hayran kaldı
 Sergi alanında ülke bahçeleri, bitki heykeller ve Turkcell Expo Kulesi'ni inceleyen grup, alandan çok etkilendiklerini belirtti. 



Ankara ve İstanbul'da bir dizi program gerçekleştiren Türkiye-Ekvator Parlamentolararası Dostluk Grubu, ziyaret programına Antalya'yı da ekleyerek Expo 2016 Antalya'yı inceleme fırsatı buldu. Türkiye-Ekvator Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Ekvator-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Gina Godoy, Dostluk Grubu Üyesi Milletvekili Liliani Guzman ve Yasama İdare Konseyi Birinci üyesi Milletvekili Fausto Cayambe ve TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı görevlisi Aycan Vergili sergi alanına, VIP Merkezi'nden giriş yaptı.



İnceleme gezisine ülke pavilyonlarından başlayan Türkiye-Ekvator Parlamentolararası Dostluk Grubu, Çin bahçesinin mimarisini çok beğenirken, Katar bahçesinde ise hurmanın tadına baktı. Nepal'in 2 yılda yapılan ağaç oyma işçiliğine hayran kalan grup, ilçe bahçelerinde İbradı'nın Düğmeli evi önünde poz verdi. Alanya bahçesinde ilçeyle ilgili bilgiler alan heyet, daha sonra mozaik kültür eserlerini tek tek yakından inceledi. 



Alanın kuzey tarafında ana giriş kapısında 100 metre 70 santimetre yüksekliğinde bulunan Turkcell EXPO Kule'sine çıkan heyet, EXPO alanının ve Antalya'nın eşsiz manzarasını keyifle izledi. Üç Kapılar'dan (Hadrian Kapısı) ve palmiye ağacından ilham alınarak tasarlanan, Turkcell Expo Kulesi'nde heyet çok sayıda fotoğraf çekerek, anı ölümsüzleştirdi.



TBMM Türkiye-Ekvator Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun başkanı İbrahim Aydın, "Heyetin, aslında Ankara ve İstanbul programları vardı. Ben Antalya milletvekili olarak Expo'yu görmeden Türkiye'den gitmek olmaz dedim. Ve 2 günlük Antalya programı koyduk. Ülkelerin ve şehirlerin bahçeleri gerçekten çok güzel. Antalya'nın ilçeleri Expo 2016'ya renk katmış. Bir de orman mühendisi olarak o gözle de bakınca çok etkilendim" dedi.



Sergi alanında bitki çeşitliliğinin çok fazla olduğuna dikkat çeken Dostluk Grubu Başkanı Aydın, "Önemli olan bundan sonra buraya çok iyi bakmak ve devam ettirmek. Bu sene turizmden dolayı ziyaretçi sayısı biraz az gibi görünse de ileriki yıllarda EXPO, Antalya'mızı bir çıta daha yükseltmiş olacak. Burası çok güzel bir şekilde işletilir ve bakımı da yapılırsa mutlaka ziyaretçi akınına uğrayacaktır" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 10.06.2016 16:56
Anahtar Kelimeler:
Antalya Expo 2016
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.