Ekmek 125 kuruş

Hayırseverlerin desteğiyle açılan fırında 'Demre Ekmek' markasıyla 200 gram ekmeği 125 kuruştan satmaya başladı.

24 Kasım 2021 Çarşamba 10:32
Ekmek 125 kuruş

Demre Belediyesi daha önce Beymelek mahallesinde belediyeye ait eski fırını kapattıktan sonra Saz mevkindeki Karabibik Kültür Salonu'nun bir bölümünü yeniledi. Belediye tarafından yenilenen alan 255 metrekare büyüklüğünde modern fırına dönüştürüldü. Fırına, Aysel ile Davut Babacan çifti 255 bin lira değerinde ekmek pişirme makinası, iş insanı Mustafa Kesten de 85 bin liraya hamur makinası bağışladı. Demre Belediyesi fırında, 'Demre Ekmek' markasıyla günde 5 bin ekmek üretmeye başladı.


Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, fırını hayırseverlerle gezdi. İki hayırsevere teşekkür eden Kocakaya, ilçedeki belediye tesislerinde günlük 16 bin ekmek üretim kapasitesine ulaşıldığını anlattı. Yeni fırında 5 bin ekmek ürettiklerini belirten Kocçakaya, "Fırıncı esnafı ile rekabet etmek gibi bir amacımız yok. İnsanlara küçük katkı sağlamaya çalışıyoruz. Marketlere, bakkallara ekmek satmıyoruz. Sadece kendi büfelerimizde ve fırınımızda satış yapıyoruz. Bir kişiye en fazla 5 ekmek satıyoruz. Ancak vatandaşımız seradan gelmiş, kırsal mahallelerimizden gelmiş, onlara 10 ekmek veriyoruz. Şu anda para kazanmıyoruz. Belki çok küçük bir zararımız var. Bir süre daha vatandaşlarımız için buna katlanacağız. Fırınımızda 8 arkadaşımıza iş olanağı sağladık" diye konuştu.

Demre Belediyesi'ne ait fırını ekmek almaya gelen Mehmet Topuz, "4 ekmek aldım. Günde 3 liralık kazancım var. Ayda 90 lira yapar. Bu da bir aile için az para değil" sözleriyle memnuniyetini dile getirdi. İlhan Yiğit ise 125 kuruşa ekmek alabilmenin belediye için dar gelirliye yapılabilecek en büyük hizmet olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.