Efsane polis Antalya'da

Antalya'da 1962-1964 yıllarında trafik polisi olarak görev yapan ve ilk motorize trafik ekibini kuran komiser Şerafettin Yağcıoğlu, 50 yıl aradan sonra tekrar Antalya'daki dostlarıyla buluştu.

11 Ağustos 2014 Pazartesi 10:33
Efsane polis Antalya'da
Dürüstlüğü ve görev aşkından dolayı Antalya halkının gözünde efsaneleşen Yağcıoğlu'nu, Kaleiçi'nde Doğanlar ve Kaleiçi'ni Sevenler Grubu'nun üyeleri karşıladı, Zamora Börek Salonu'nda buluşma gerçekleşti.

TRAFİĞİ DÜZENE SOKMUŞTU
Emeklilik sonrası yaşamını doğup büyüdüğü yer olan Aydın'a bağlı Didim'de sürdüren 80 yaşındaki Şerafettin Yağcıoğlu, eski dostlarıyla Antalya'da görev yaptığı yıllarda yaşadığı anılarını paylaştı. "Antalya'ya âşık bir polistim" diyen Yağcıoğlu, 1960'lı yıllarda yollarda araç trafiğinin yoğun olmadığını hatırlattı, ekibiyle birlikte şehir içi trafiğini düzene soktuğunu, çocukları, gençleri, yetişkinleri 'trafik kurallarına uyma' konusunda eğittiğini anlattı.

DOSTLARINI HİÇ UNUTMADI
Yağcıoğlu, 50 yıl önceki resmi bayram törenlerinde kullandığı motosikleti ile akrobatik hareketler yaparak dikkati çekmeyi başarmıştı. Çok özel dostluklar edindiğini, unutamadığı dostlarından birinin de Zamora Börek Salonu'nun sahibi Hüseyin Yaşa olduğunu anlatan Yağcıoğlu, "Antalyalı birçok dostumla halen telefon ve internet ortamında haberleşmeyi sürdürüyorum. Bu güzel şehirde bu kadar çok sevenimin olduğunu bilmiyordum. Çok duygulandım, söyleyecek söz bulamıyorum" dedi. 

Son Güncelleme: 11.08.2014 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ŞERAFETTİN YAĞCIOĞU 2014-12-10 23:28:39

sayın yazar......50 sene gibi uzun bir müddet sonra beni unutmıyarak övgü dolu yazılarınızla beni motive etmeniz her kamu görevlisine nasip olmıyacak gurur verici bir olaydır bu nedenle çok çok teşekkür eder sahsınızda tüm antalya halkına selam ve saygılar sunarım