Dünya markası olduk

Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İnal, Aksu’nun tohum üretimi noktasında dünya markası haline geldiğini ifade etti.

16 Kasım 2020 Pazartesi 16:50
Dünya markası olduk

Aksu genelinde 210 bin dekar alanda tarımsal faaliyetleri yürütülüyor. Söz konusu alanların içerisinde 50 bin dekar kapalı alan olarak kullanılıyor. Ülkemizin ve kentimizin önemli örtü altı sebze üretim merkezleri arasında yer alan ilçede alternatif ürünlerin üretimi de gün geçtikçe artıyor. Alternatif ürünlerin başındaysa üretim sahaları giderek genişleyen ejder meyvesi ve muz gibi tropikal ürünlere geliyor.

İhracata yönelik üretim

Aksu’nun Antalya bölgesinde gerçekleşen tarımsal üretimde büyük rakamlara ulaşamamasına rağmen ihracat alanında  kent ve ülke ekonomisine ciddi katkı koyduğunu vurgulayan İnal, “Kent tarımsal üretimi içinde yüzde 17’lik bir payımız bulunmakta. Bölgemizde üretimi gerçekleşen yaş sebze-meyveler genellikle dış pazarın talep ettiği ürünlerden oluşuyor. Aksu, bu manada ülkeye ciddi anlamda döviz girdisi sağlıyor” dedi. 

Tohum sektörünün kalbi Aksu’da atıyor

Aksu’nun tohum ve gübre markalarıyla dünya markası haline geldiğini kaydeden İnal, “Bu noktada Türkiye’nin en önemli ilçesiyiz. Ülkenin en başta gelen tohum ve gübre üreticileri ilçemizde yer aldığı gibi uluslararası piyasalarda da ilk sıraları zorlayan şirketler de ilçemizde faaliyetlerini sürdürüyorlar. Aksu, tarımla ilgili tüm alanlarda potansiyeli çok yüksek olan bir bölge” diye konuştu.

Pandemi de üretim faaliyetleri aksamadı

Pandemi sürecinde  tarımsal üretimin sürekliliği noktasında Aksu’nun başarılı bir sınav ortaya koyduğuna değinen İnal, “Tarımsal üretimin koronavirüs salgınından etkilenmemesi için üreticilere yönelik çok yönlü çalışmalar gerçekleştirildi. Bu konuda Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz zaten çok önem veriyordu. Biz de bu noktada çalışmalarımızı yürüttük. Çiftçilerimizle bir araya gelerek, tarımsal üretimin sekteye uğramaması adına ne gerekiyorsa tüm gücümüzle sahada yer aldık” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 16.11.2020 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.