Döşemealtı'nda Genç, 95 oy farkla yeniden başkan

DÖŞEMEALTI ilçesinde AK Parti'nin yaptığı itirazın ardından geçersiz oyların sayımı sonuçları değiştirmedi. Mevcut Başkan CHP'li Turgay Genç, 95 oy farkla seçimleri kazandı.

06 Nisan 2019 Cumartesi 13:15
Döşemealtı'nda Genç, 95 oy farkla yeniden başkan

31 Mart Yerel Seçimleri akşamında Antalya'da en çok konuşulan ilçelerin başında gelen Döşemealtı'nda CHP'li Turgay Genç ipi ikinci kez göğüsledi. AK Parti'nin adayı Emre Afacan ile CHP'li Turgay Genç arasında gidip gelen seçimlerde YSK'nın sonuçlarına Genç, 18 bin 701, Afacan ise 18 bin 596 oy aldı. AK Parti, geçersiz oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Ancak başvuru somut gerekçe olmadığından dolayı kabul görmedi. AK Parti bu kez de 52 sandıkta oyların 'neden' geçersiz sayıldığına yönelik açıklama bulunmadığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na başvurdu. Başvurunun kabul görmesinin ardından dün 52 sandıktaki geçersiz oylar yeniden sayıldı. Sayımın ardından ilk sonuçlarda Turgay Genç'in lehine olan 105 oyluk fark 95'e düştü ancak sonuç değişmedi.

Sayımların ardından Döşemealtı'nda vatandaşlarla buluşan Turgay Genç, “İlçemizi Antalya'nın markası yapmaya kararlıyız ve bunun için de hiçbir engeli kabul etmiyor, mücadelemizi sürdürüyoruz. İl Seçim Kurulunun sandık sayımından sonra kent meydanımızda hemşehrilerimle ve dostlarımızla buluştuk. CHP Antalya Milletvekilimiz Cavit Arı ve tüm ekip arkadaşlarıma, Döşemealtı halkına teşekkür ederim" dedi.

​​​​​​​


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.