Döşemealtı'nda atıklar ekonomiye kazandıracak

DÖŞEMEALTI Belediyesi ilçede çevre sağlığı, tarihi ve kültürel dokunun korunması için kısa süre önce yapımına başladığı 1'inci derece atık toplama merkezi inşaatı tamamlandı.

27 Şubat 2018 Salı 11:13
Döşemealtı'nda atıklar ekonomiye kazandıracak

Yeşilbayır Mahallesi Adem Yörük Sanayi Sitesi içerisinde yapılan atık getirme merkezi inşaatı abonelik işlemleri ve altyapı işlemlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Atıkların usullere uygun olarak toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması ve doğanın korunmasının hedeflendiği proje kapsamında 621 metrekaresi kapalı olmak üzere 2 bin 347 metrekare alan üzerine inşa edilen atık getirme merkezi 511 bin TL'ye mal oldu.

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne teslim edilen 1'inci Derece atık depolama tesisinde atık pil, tehlikeli atık, atık yağlar, tekstil atıkları, ilaç atıkları, atık lastikler, ahşap atıkları, cam atıkları, metal atıkları, plastik atıklar, kağıt ve karton atıkları ile elektronik atıkların geri dönüşümü ve bertarafı sağlanacak. Tesislerde toplanacak atıklar anlaşmalı olan şirketler tarafından alınarak geri kazanılması ve doğanın korunması için bertaraf edilme işlemleri yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.