Döşemealtı ders konusu oldu

DÖŞEMEALTI Gençlik Meclisi (DÖGEM) vekilleri, ilçede planlama projesi yapan ve incelemelerde bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans stüdyosu öğrencileriyle bir araya geldi.

24 Ekim 2017 Salı 13:43
Döşemealtı ders konusu oldu

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans stüdyosu öğrencileri, Döşemealtı'nda kentleşme, yapılaşma, sosyal donatı alanları, tarihi ve kültürel alanlar, bölgenin coğrafi yapısı hakkındaki çalışmalarını sürdürüyor. Bir yıl Döşemealtı üzerine çalışma yaparak proje hazırlayacak ODTÜ'lü mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarı bölümü 17 yüksek lisans öğrencisi, hazırladıkları taslak çizimleri DÖGEM üyeleriyle paylaştı.

BİLİMSEL ÇALIŞMA

İlçede 4 gün inceleme ve araştırma yapan öğrenciler, ilçenin kendine özgü dokusuna zarar verilmeden, coğrafi yapısı ve kültürel zenginliklerini koruyarak modern kentleşme anlamında projeler hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerin taslak projelerini inceleyip bilgi alan DÖGEM vekilleri, kendi faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgiler verdi.

ODTÜ'lü öğrenciler ve DÖGEM vekilleri daha sonra Döşemealtı Kent Meydanı'nda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.