Döşemealtı Belediyesi kendi üretimini yapıyor

DÖŞEMEALTI Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla kurduğu parke tesisinde üretilen kilit ve bordür taşları ilçenin tüm mahallelerinde, cadde ve sokaklarında okul ve cami gibi kamusal alanların yollarında kullanılıyor.

08 Ocak 2018 Pazartesi 12:42
Döşemealtı Belediyesi kendi üretimini yapıyor

Döşemealtı Belediyesi, geçen yıl ilçe genelinde 187 bin 734 metrekare parke yol yaptı, 2 milyon 332 bin 734 kilit taşı ve 22 bin 608 metrekare plaktaşı döşedi. Köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim alanları dahil 32 mahallenin tamamında uygulanan kilit taşı ile cadde ve sokaklar modernleştirildi. okul, cami, mezarlık yolları ve sosyal alanlar yeniden düzenlendi.

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, son 45 ayda 276 bin 680 metrekare parke yol, 37 bin 930 metrekare farklı ebatlarda kilitli parke taşı, 12 bin 580 metrekare karayolları bordürü, 12 bin 580 metrekare limon bordürü ile 14 bin 125 metre yağmur oluğu uygulaması gerçekleştirdi.

Döşemealtı Belediyesi tarafından yaklaşık 2.5 milyon lira yatırımla kurulan ve en son teknoloji ile üretim yapan parke tesisinde son 1 yılda 22 bin 608 metrekare plaktaşı, 33 bin 891 metrekare limon bordürü, 11 bin 887 metrekare karayolu bordürü ile 975 metrekare su oluğu üretimi gerçekleştirildi.

'KENDİMİZ ÜRETİYORUZ'

Parke tesisinin kurulması, demir ve ahşap atölyelerinin de aynı kampüs içerisinde yer almasıyla iş verimliliğinin arttığını, zaman kaybının önlendiğini bildiren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Üreten ve değer katan belediyecilik prensibiyle hareket ediyoruz. Kendi parke tesisimiz ile büyük bir boşluğu kapattık. Caddeler, yollar ve kamusal alanlar da artık kendi ürettiğimiz kilit taşlarını kullanıyoruz, aynı şekilde kent mobilyalarımızı da dışarıdan almak yerine kendi imkanlarımızla imalatını gerçekleştiriyoruz. Parke tesisi ile demir ve ahşap atölyelerinin aynı çatı altında olması ile gereksiz israfı da minimuma düşürdü" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.