Doktorun resim aşkı

 ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Güzin Aykal, 2006 yılından bu yana yağlı boya resim yaptığını, sanatın kendisine çok şey kattığını söyledi.

21 Mart 2019 Perşembe 11:21
Doktorun resim aşkı

Lise yıllarından bu yana resim sanatıyla ilgilenen ve 2006 yılından bu yana profesyonel anlamda yağlı boya resimler yapan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Güzin Aykal, eserleriyle hayran bırakıyor. Çalışmalarını Nadir Hüseyinov Atölyesi'nde sürdüren Doç. Dr. Aykal, günün stres ve yorgunluğunu sanatla atarken, fabrika gibi çalışan bir kliniği yönetmekte de sanatın pozitif katkısı olduğunu vurguladı. 7 gün 24 saat hizmet veren, 7 öğretim üyesi, 7 hekim ve 27 teknisyenin görev yaptığı, günde yaklaşık 4 bin hastanın 120 bin birim adet testinin çalışıldığı kliniğin sorumlusu olarak detayların çok önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Aykal, “Farkındalığımızın çok yüksek olması gerekiyor. Bunu da bana sağlayan şeyin sanat olduğunu düşünüyorum" dedi.



'OLAYLARA GENİŞ AÇIDAN BAKABİLİYORUM'
Doç. Dr. Aykal, sanat çalışmalarında her yıl bir adım daha ilerlediğini görmenin kendisini mutlu ettiğini söylerken, sanatın normal yaşamına da yansıdığını fark ettiğini ifade etti. Doç.Dr. Aykal, “Diğer insanlara göre bir olaya daha geniş açıdan bakabiliyorum. Detayların farkına varıyorum. Bu da bana laboratuvarı yönetmekte pozitif katkı sağlıyor" diye konuştu.



'DOKTOR MU RESSAM MI DİYELİM'
Resim hocası Nadir Hüseyinov ise öğrencisi Doç.Dr. Güzin Aykal'ın çok başarılı olduğunu belirtirken, “Yaptıkları, eserleri göz önünde. Maşallah çok değerli ve yetenekli bir öğrencim. Güzin hanıma ressam mı doktor mu diyelim bilemiyorum. Siz karar verin" dedi.

Son Güncelleme: 21.03.2019 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.