Doğada bulduğu taşın incelenmesini istiyor

Antalya’nın Aksu ilçesinde yaşayan Mehmet Yıldız, Manavgat’ın Beşkonak Mahallesi’nde ki ormanlık alanda bulduğu taşın, milyonlarca yıl önce yaşamış mercan fosilleri olabileceğini iddia ederek taşın incelenmesini istiyor.

30 Mart 2021 Salı 17:25
Doğada bulduğu taşın incelenmesini istiyor

Dekor olsun diye doğada bulduğu taşı evine getiren çiftçi Mehmet Yıldız, üzerinde farklı şekilleri görünce hayretler içerisinde kaldı. Arkeolog arkadaşlarına taşın fotoğrafını gönderen Yıldız, bunun bir mercan fosili olabileceğini öğrendi. 

Hobi amaçlı doğada bulduğu taşları evine getirdiğini ifade eden Mehmet Yıldız, “Annem astım hastası olduğu için pandemi nedeniyle Beşkonak’ta bulunan dağ evine gittik. Doğada gezerken bu taşa rastladım. Hoşuma gitti. Evimde bir dekor oluşsun diye evime getirdim. Daha sonra babam bunu durumunda paylaşınca arayanlar oldu. Arayanlar olunca bende araştırdım. Arkeolog arkadaşlarımla görüştüm. Bana bu taşın, mercan fosili olabileceğini söylediler. Tarihi konusunda internetten yaptığım araştırmaya göre buna benzer taşlar, 400 milyon yıl önce yaşamış hayvan fosilleri olduğu konusunda bilgiler edindim” diye konuştu.

562 gram ağırlığında

Avucuna sığan taşın normal taşlardan daha ağır olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Bu taşı 200 rakımlı bir alanda, ırmak kenarına yakın bir yerde buldum. Avuç içi kadar bu taş, boyutuna göre çok ağır. 562 gram olarak tarttık. Tam detaylı inceleme yapılmadı ama mercan fosili olduğu ortada dediler. Tarihi konusunda ise araştırmalar sonucu ortaya çıkacağını söylediler. O çevrede başka var mı, yok mu bu konuda fikrim yok. Araştırılmasını istiyorum açıkçası. Bende arkeolog arkadaşlarımdan bu konuda destek isteyeceğim” dedi.

 

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.