Devlet sanatçıları, Ata'yı andı

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde kavşaktaki anıt önünde andı. Sanatçılar, yanlarında getirdikleri enstrümanla İstiklal Marşı çaldı.

10 Kasım 2017 Cuma 11:24
Devlet sanatçıları, Ata'yı andı

Antalya Kültür Merkezi (AKM) önünden Antalyaspor Kavşağı'na yürüyerek geçen Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları, kavşaktaki Atatürk Anıtı önünde, Atatürk'ün hayata veda ediş saati 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Aynı anda kavşaktaki akan trafik de durdu. Vatandaşlar araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Orkestra, saygı duruşunun ardından yanlarından getirdikleri müzik aletleriyle İstiklal Marşı'nı çaldı. Orkestra Şefi İbrahim Sezer, Ata'yı bu şekilde anmak istediklerini söyledi. Kendi istekleri ve duyguları ile bu anma biçimini gerçekleştirdiklerini belirten Sezer, "65 kişilik ekibimizle buraya geldik. Herhangi bir görevlendirme olmadı, yürekten buradayız" dedi. Kısa törenin ardından sanatçılar yürüyerek tekrar AKM'ye döndü.

Son Güncelleme: 10.11.2017 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.