Dere: Bu krizi birlikte aşacağız

ANTALYA Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Alanya'da buluştuğu esnafa, bugüne kadar sıkıntıları aşmak için yaptığı görüşmeleri anlattı.

17 Haziran 2016 Cuma 14:22
Dere: Bu krizi birlikte aşacağız
  Dışişleri Bakını Mevlüt Çavuşoğlu'nun verdiği desteğe teşekkür eden Dere, “Bakanımızın da desteği ile bu krizi aşacağız" dedi.



AESOB Başkanı Adlıhan Dere, esnafın en dertli olduğu bölgelerden biri olan Alanya'da iftara katıldı. Dere, iftar öncesi esnafla bir araya gelip bir kez daha sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüştü. Yemeğe sadece odalar değil, kefalet kooperatiflerini de davet eden Dere, iftarda yaptığı konuşmada ise bugüne kadar esnafın sorunlarına çözüm noktasında yaptıklarını anlattı.



Kendisinin 7 Nisan 2016'da göreve başladığını anımsatan Başkan Dere, “Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar tüm esnafımızın sıkıntısını göreve geldiğim günden bu yana takip ediyorum. Bu süre içinde Antalya'ya gelen 4 bakana esnafımızın sıkıntıları ile ilgili dosya verdim. Antalyamızın gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun birliğimize yaptığı ziyarette de kendisine kapsamlı bir dosya sundum. Kendisinden ilgilenme sözü aldım" diye konuştu.



Başkan Dere, bir vesile ile Başbakan Yıldırım'a da sorunları aktardığını, önümüzdeki günlerde Ankara'ya gidip bir kez daha ilgili bakanları ziyaret edip yaşanan süreçle ilgili sıkıntıları anlatacaklarını belirterek, şunları kaydetti: 



“Bu şekilde gitmesi mümkün değil. Bir çok otel kapanmış, açık olanlar da yüzde 10 ile çalışıyor. Ben burada mülk sahiplerinden özellikle kira konusunda en azından 1 yıllık esnafımıza yardımcı olmalarını bekliyorum. Kemer ve Belek'te de aynı sıkıntı var. Sesimizi duyurmak için her fırsatı değerlendiriyoruz. Hep birlikte aşacağımıza inanıyorum."



Dere, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de şu anda Avrupa'nın değişik ülkelerinde Antalya turizminin yeniden canlanması için temaslarda bulunduğunu hatırlatarak, “Kendisiyle telefonla irtibat halindeyiz. Görüşmelerin olumlu geçtiği müjdesini verdi. İnşallah bu emeklerin karşılığı esnafımıza döner. Unutulmamalıdır ki Türkiye'ye gelen her yabancı, mutlaka burada birimize para kazandıracaktır" dedi.

Son Güncelleme: 17.06.2016 14:24
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.