Demre'de Soğuk Suda Hayat Var Projesi sürüyor

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Soğuk Suda Hayat Var Projesi kapsamında ikinci aşama inşaat çalışmaları sürüyor.

03 Mayıs 2016 Salı 11:15
Demre'de Soğuk Suda Hayat Var Projesi sürüyor
Batı Antalya Kalkınma Ajansı(BAKA) 2105 yılı Alternatif Turizmin Desteklemesi Mali Destek Programı kapsamında, Demre Belediyesi'nin projesinin 'Soğuk Suda Hayat Var Projesi'ne 177 bin 970 lira hibe sağlandı. Bu hibe ile Çayağzı Limanı yolu üzerindeki Değirmen Yanı soğuk su kaynağında soyunma kabinleri, dinlenme yerleri, soğuk su üstüne ahşap köprü, park alanı ve ışıklandırma yapıldı. Çevre düzenlemesi yapılarak çiçeklendirme ve ağaçlandırma yapıldı.



Projenin ikinci aşamasına 'Burguç' denilen şifalı içme sularının bulunduğu su kaynağında başlandı. Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'ndan sağlanan 223 bin liralık ödenekle suyun aktığı bölge boyunca yürüyüş yolları yapılıyor. Yürüyüş yolları kenarı ağaçlandırılıp, ışıklandırılacak. Suyun aktığı yatak temizlenecek. Kaynağın başlangıcına soyunma kabinleri, tuvaletler, dinlenme alanı ve büfe yapılacak.





Demre Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak, Çayağzı yolu üzerindeki Burguç şifalı kaynak sularının üç aşamalı olarak turizme kazandırılacağını söyledi. Birinci aşamanın 5 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle belediye tarafından halkın hizmetine sunulduğunu aktaran Başkan Yardımcısı Akbudak, "Projenin ikinci ve üçüncü aşaması ile soğuk ve şifalı sularımızın tamamı düzenlenerek halkımızın ve Demre'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak. İlçemizde yeni bir turizm destinasyonu oluşturulmuş olacak. Demre'nin şifalı suyu inflamatuar romatizmal hastalıkların kronik dönemlerinde, kronik bel ağrısı, yumuşak doku hastalıklarına, kaşıntılı döküntülü deri hastalıklarına, güneş yanıklarına, kas ağrılarına iyi gelmektedir. Böyle bir şifalı suyun tamamı hizmete sunuluyor" diye konuştu.


Son Güncelleme: 03.05.2016 11:19
Anahtar Kelimeler:
Antalya Demre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.