Demre'de balık tutma yarışması

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde amatör balıkçılar arasında oltayla balık tutma yarışması yapıldı.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 15:36
Demre'de balık tutma yarışması
Amatör balıkçıların üyesi olduğu 'Zıpkın Jigging Fishing Team' adıyla faaliyet gösteren grubun kurucusu Demre Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ergun Çelik, öncülüğünde balık tutma yarışması düzenlendi. Grup üyesi amatör balıkçıların katıldığı yarışma kapsamında Çayağzı Limanı'ndan tekneyle yola çıkılmasıyla yarışma başladı. Kekova açıklarında yapılan yarışma 6 saat sürdü. Yarışmada 3 kilo 200 gram balık tutan Alperen Söyleyen birinci, 3 kilo 50 gram balık tutan Selahattin Cingil ikinci, 2 kilo 900 gram balık tutan Yusuf Şimşek ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere, çeşitli ödüller verildi.

Zıpkın Jigging Fishing Team kurucusu Ergun Çelik, "Grubun tüm Türkiye'de 740 üyesi var. Amacımız, üyelerimize doğayı sevdirmek. Doğa bilincini, ölçülere ve kurallara uygun olta ile balık avlama alışkanlığı kazandırmak. Böylece sürdürülebilir bir balıkçılık bilinci vermek. Uygun balık avcılığına yönlendirmek. Bu bir başlangıç. Bundan sonra her yaştan deniz tutkunları için balık avlama etkinlikleri düzenleyeceğiz. En önemlisi kadınlara yönelik bu etkinliği düzenleyeceğiz. Böylece katılımcılara hem bir hobi kazandıracağız hem de temiz hava içinde spora yönelteceğiz. Burada asıl amaç balık tutmak değil balıkların düzenli ve bilinçli avlanması. Balık sevgisinin kazandırılması" diye konuştu.

 


Son Güncelleme: 09.05.2016 15:39
Anahtar Kelimeler:
Antalya Demre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.