Demre'de yeni önlemler alındı

ANTALYA'nın Demre ilçesinde koronvirüsle mücadele kapsamında yeni önlemler alındı. Özellikle Demre Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nde yeni kurallar getirildi.

03 Nisan 2020 Cuma 10:09
Demre'de yeni önlemler alındı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) -
Demre Kaymakamlığı, koronovirüs mücadelesinde ilçede yeni önlemleri yaşama geçirmeye başladı. Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Demre ekonomisinin can damarının Demre Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali olduğunu belirterek, "Zirai ilaç bayileri, her komisyonucuya, her ilaç bayisine önlemler genelgesi gönderdik. Hepsine imzalattık. Belediyemizce toptancı halde gerekli temizlik yapıldı ve yapılıyor. Toptancı halde en fazla üç kişi sosyal mesafeyi koruyarak bir araya gelecek. Uygulanan zaman dilimine her komisyoncu ve üretici vatandaş uyacak. Paketleme tesislerinde çalışanlar da mutlaka sosyal mesafeye uyacak. Paketleme işçilerinin tamamı eldiven, maske ve bone takılacak. Zirai ilaç bayilerinde kapıdan al ver uygulaması gerçekleşecek. Hiçbir şekilde üretici bayide oturamayacak" diye konuştu.

Mahallelere dışarıdan gelenlerin mahalle muhtarlarınca derhal kaymakamlığa bildirileceğini aktaran Şatıroğlu, "Demre'nin giriş ve çıkışlarında ateş ölçümü ve kimlik denetimi yapıyoruz. Vatandaşlarımız önce kendi ve yakınlarının sağlığı için, ilçemiz için, ülkemiz için, insanlık için kurallara uysun. Hafife alınacak bir durum yok. Sorun herkes için, her yaştan insan için aynı ve geçerli. Kurallara uymayan vatandaşlara ceza yazmaktan çekinmeyeceğiz. Lütfen evde kalın, sağlıkla kalın" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.