Demre'de caretta yuvaları korunmaya alındı

 DEMRE sahillerindeki caretta caretta yuvaları korumaya alındı.

10 Temmuz 2019 Çarşamba 11:52
Demre'de caretta yuvaları korunmaya alındı

Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü, Lykia İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'nin ortak yürüttüğü AB Erasmus Projesi Avrupa Gönüllülük Hizmeti kapsamında Demre sahillerindeki caretta caretta yuvalarının korunması için çalışma başlatıldı. Proje kapsamında ilk aşamada, Demre'nin Çayağzı Plajı'nda çalışma başlatıldı. Macar antropolog Szandra Varsu başkanlığında İspanyol öğrenciler Paula Amaor, Violette De Azpiazu, Maria Costa, Bulgar Venelia Atanasov Çayağzı Plajı'nda carettaları gözlemleme ve koruma çalışması yapıyor.

Öğrenciler, 22.00- 08.00 saatleri arasında bir kilometrelik Çayağzı Plajı'nda nöbet tutuyor. Yumurta bırakmaya gelen deniz kaplumbağalarını izleyerek yuvalarının yerini belirliyor. Yuvalar kafes altına alınarak korunuyor. Çalışmalar yavruları denize ulaşana kadar sürecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Macar antropolog Szandra Varsu, "Demre'de ilk kez caretta caretta kaplumbağalarını koruma çalışması yapılıyor. Bir haftada 14 yuva tespit edildi. Çayağzı Limanı'ndaki sahil çok önemli bir yuvalama alanı. Diğer sahilleri de taramak istiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 10.07.2019 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.