Dayıoğlu, Elmalı'da öğrencilere konser verdi

 MÜZİK öğretmeni Emre Dayıoğlu, halk müziğini öğrencilere sevdirmek, halk müziğiyle tanıştırmak için palyaço kıyafetiyle düzenlediği konserlerine Elmalı'da devam etti.

09 Haziran 2018 Cumartesi 11:21
Dayıoğlu, Elmalı'da öğrencilere konser verdi

Türkiye'yi dolaşarak kaybolmakta olan yaklaşık 2 bin 500 sanatçıyı kayıt altına alan Kaş Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, bu kez halk müziğini küçüklere sevdirmek için yola çıktı. Daha önce görev yaptığı Elmalı ilçesindeki Sabahat Çınar İlkokulu ve Mehmet Subaşı İlkokulu birinci sınıf öğrencilerine halk müziği resitali veren Emre Dayıoğlu, üç telli, dört telli, kopuz ve divan sazını da tanıttı. Minik öğrencilere denemeler yaptıran Dayıoğlu, türkü söylemek isteyenlere de türkü söyletti.

Emre Dayıoğlu, "Öğrencilerimize öncelikle türkünün ne olduğunu tanıttım. Onlara halk çalgılarının adlarını, özelliklerini öğrettim. Halk müziğinin güzel çalgıları eşliğinde, halk müziğinin güzel türkülerini birlikte söyledik. Bazı öğrenciler dedelerinin üç veya dört telli çaldığını söyledi. Ama adının ne olduğunu bilmiyor. Palyaço kıyafetiyle bunları çalınca, tanıtınca ilgi duyuyorlar. Amacım küçük yaştaki öğrencilerimize halk müziğini sevdirmek" dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.