Dalış tutkunları tekrar Kekova'da

ANTALYA'nın Demre İlçesi yakınlarındaki Kekova Adası'nın sualtı zenginlikleri dalış meraklılarının ilgisini çekiyor.

08 Temmuz 2016 Cuma 13:04
Dalış tutkunları tekrar Kekova'da
  İki yıl önce kapanan dalış okulu nedeniyle aksayan sualtı dalışları, yeni bir dalış okulunun açılmasıyla yeniden hız kazandı.



Demre yakınlarında Kaleköy ve Üçağız açıklarında kayalık bir ada olan Kekova, sualtı dalış tutkunlarının en önemli uğrak yerleri arasında yer alıyor. Sualtındaki berrak görüntüsü ve deniz canlılarıyla ilgi çeken Kekova'ya dalışlar iki yıl önce dalış okulunun kapanması nedeniyle aksadı. Bu yıl yeni bir dalış okulunun açılmasının ardından bölgedeki dalışlar yeniden artış gösterdi. Amatör ve profesyonel dalış tutkunları Kekova'nın sualtı zenginliğini görebilmek için dalış yapıyor. 



32 DALIŞ NOKTASI



Kekova'nın cennet koylarındaki dalış turu Üçağız Mahallesi'nde başlıyor. Tekne ile Kekova Adası'nın güneyinde bulunan cennet koylara yolculuk başlıyor. Teknede dalış hakkında ilk dersler alınıyor. Ardından Batık Kent, Simena Antik Kenti'nin önünden geçilerek dalış noktalarına varılıyor. Kekova Adası'nın güneyinde dalışa izinli 32 nokta bulunuyor. Adanın kuzeyinde ise dalış ve yüzmek yasak. Başlıca Deniz Feneri, Antrium, Mavi Mağara, Eğri Liman, Salyangoz Koyu ve The End olan dalış noktalarının yanında 72 metre boyundaki Iberian Coast gemi batığına da dalış yapılabiliyor. Sualtındaki zengin tarihi doku ve canlı türleri dalış tutkunlarının ilgisini çekiyor.



SUALTINDA BAYRAK AÇTILAR



Çeşitli kentlerden gelen grupları Kekova'da günde iki dalış yapıyor. Bir dalış yaklaşık 1 saat sürüyor. Ramazan Bayramı'nın ilk günü İstanbul'dan Kekova'ya dalışa gelen İstanbul Türk Balık Adamlar Kulübü üyelerinden oluşan 35 kişi de Kekova'nın cennet koylarında dalış yaptı. Sualtında ve su üstünde Türk bayrağı açan dalgıçlar bayramı kutladı. 



'HAYDİ KALKIN GELİN'



Kekova'ya dalışa gelen Emine Aslan, "Maviyi yeniden keşfetmek istiyorsanız Demre'de Mavi Mağara'da mutlaka dalmalısınız. Suyun altında çok farklı canlılarla görüş mesafesi mükemmel şekilde harika dalışlar yapacaksınız. Haydi kalkın gelin" dedi.



TARİHİN YAŞAYAN ŞEHRİ



Kekova'da ikinci kez dalış yapan avukat Ata Hazar Çınar, "Demre denizin, güneşin, tarihin yaşayan şehri. İnsanların aşık olduğu kadar var. Sualtında ceratta cerattaları ile bin bir çeşit balıkları ile siz de bu kentte dalış yapmak isterseniz hiç durmayın atlayın hemen gelin" diye konuştu.



SU İNANILMAZ TEMİZ



Kekova'da dalış eğitmenliği yapan Necdet Balaban da "Burada yaşamış tüm medeniyetler adına su üstünde ve su altında hala görülmesi gereken bir sürü güzellik var. Ticaret merkezinin, antik batıkların kargolarını görmek mümkün. Su inanılmaz temiz, pırıl prıl. Buraya herkesi dalmaya bekliyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 08.07.2016 13:06
Anahtar Kelimeler:
Antalya Demre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.