Dadaş kültürü YÖREX'te

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB'un desteğiyle bu yıl 9'uncusu 24-28 Ekim'de ANFAŞ Fuar Merkezi'nde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Dadaş kültürünü ziyaretçiyle buluşturacak.

08 Ekim 2018 Pazartesi 13:07
Dadaş kültürü YÖREX'te

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik, ATB tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenecek YÖREX'in artık Türk kültürünün tescilli bir yansıması olduğunu söyledi. Fuara yedinci kez katılacaklarını vurgulayan ETSO Başkanı Yücelik, Türkiye'nin farklı yörelerinden yüzlerce çeşit yöresel ürünün ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu YÖREX'in marka haline geldiğini kaydetti. Yöresel ürünlerin coğrafi tescil yöntemiyle korunmasının önemini hatırlatan Yücelik, her yörenin kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Yücelik, YÖREX'e bu yıl ETSO, Erzurum Ticaret Borsası, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve KUDAKA'nın ortak hazırlandığını ve şehrin yöresel ürünlerini en iyi şekilde ziyaretçilerin beğenisine sunacaklarını söyledi. Lütfü Yücelik, coğrafi tescilli Oltutaşı ürünler, civil ve göğermiş peynir ve İspir fasulyesinin yanı sıra el işlemeli bakır ürünleri, işlenmiş deri ürünleri ile sucuk, bal gibi çeşitli yöresel ürünlerin ziyaretçilere sunacaklarını bildirdi.

DEĞERLERİMİZ UNUTULMASIN

ATB Başkanı Ali Çandır da YÖREX'in Anadolu'nun birbirinden değerli yöresel ürünlerinin buluşma noktası haline geldiğini belirterek, “Bunlardan çoğu unutulmaya yüz tutmuş ürünlerimizdi. YÖREX ile birlikte yöresel ürünlerimiz gün yüzüne çıkmaya başladı" dedi. Gelecek nesillerin, bize ait değerleri tanıması, yaşatması gerektiğini söyleyen Çandır, çok sayıda yöresel ürüne ev sahipliği yapan Erzurum'u YÖREX'te görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Çandır, Dadaş kültürünün de tanıtılacağı YÖREX'e herkesi davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.