Covid-19 sürecinde çiftçi belgesi sayısında artış

Antalya’nın Manavgat ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanana sokağa çıkma kısıtlaması ve pandemiden dolayı oluşan turizm durgunluğu, ilçe halkını çiftçiliğe ve hayvancılığa yönlendirdi. Ziraat Odası önünde çiftçilik belgesi için ilk kez kuyruk oluşurken, pandemi sürecinde çiftçilik belge sayısında 4 kat artış yaşandı.

11 Ocak 2021 Pazartesi 17:03
Covid-19 sürecinde çiftçi belgesi sayısında artış

Arif Kaplan
ANTALYA (İHA) -
Korona virüs tedbirleri kapsamında hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, Manavgat’ta çok sayıda insanın çiftçiliğe ve hayvancılığa yöneldiğini gözler önüne seriyor. Emniyet güçlerinin yaptığı denetimlerde durdurularak kimlik kontrolü yapılan araç sürücülerinin neredeyse yüzde 90’ı çiftçi belgesi sahibi olduğu gözleniyor.
Ziraat Odası önünde çiftçilik belgesi için tarihte ilk kez kuyruk oluşurken, 1 Mart-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Manavgat Ziraat Odası’ndan 50 TL ödeyerek çiftçilik belgesi alanların sayısının bin 173 olduğu bildirildi. Bu sayının ilçe genelinde 2019 yılında ise sadece 315 olarak kayıtlara geçmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.