Çocuklara kumdan atölye çalışması

ANTALYA'da, bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Kum Heykel Festivali'ni gezen öğrenciler, kinetik kum yardımıyla gerçekleşen atölye çalışmalarında yaratıcılıklarını ön plana çıkartıyor.

14 Kasım 2017 Salı 14:31
Çocuklara kumdan atölye çalışması

Muratpaşa İlçesi Lara sahilinde her yıl farklı konu ve heykel figürleriyle açılan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, bu yıl 'Dünya Harikaları ve Mitler' temasıyla yaz sezonunu geride bıraktı. Mart ayına kadar heykellerin sergileneceği festival alanında atölye çalışmaları devam ediyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinin guruplar halinde ziyaret ettiği sergi alanında, çocuklara yönelik atölye çalışmaları renkli görüntülere sahne oluyor.

Festival Koordinatörü Cem Karaca'nın hayata geçirdiği atölyede, gördükleri kumdan heykellerin minyatürlerini yapmaya çalışan öğrenciler bir yandan yaratıcılıklarını ortaya çıkarıyor, diğer yandan eğlenceli zaman geçiriyor. Müze içindeki Giza Piramidi başta olmak üzere farklı şekilleri kinetik kum yardımıyla yapan çocuklar, takım çalışmalarına imza atıyor.

Projenin oldukça tuttuğunu belirten Karaca, "Atölyelerimiz her yıl devam edecek. Özellikle çocuklara yönelik bu projemiz büyük ilgi çekti. Bir saat içinde müzeyi gezen çocuklar saatlerce heykel yapmak için burada kalıyor. Bu ilgiden çok memnunuz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.