Çocuklar 'Keloğlan ile Uzaylılar'la gülecek

 ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), metin yazarlığı ve sahne yönetmenliğini Fatih Şanal'ın yaptığı 'Keloğlan ile Uzaylılar' adlı çocuk oyununu 5 Aralık'ta sahneleyecek.

30 Kasım 2017 Perşembe 10:38
Çocuklar 'Keloğlan ile Uzaylılar'la gülecek

Antalya DOB, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde çocukları eğlenceli bir yolculuğa çıkaracak 'Keloğlan ile Uzaylılar oyunu sahneleyecek. Metin yazarlığı ve sahne yönetmenliğini Fatih Şanal'ın yaptığı oyunda 'Keloğlan' rolünü Engin Yaman, '“Anne' rolünü Arzu Aydoğdumu, 'Cafer' rolünü M. Burak Pektaş, 'Neptünüs' rolünü Yalçın Ünsal, 'Neptünya' rolünü I. Meriç Karataş, '“Tiko' rolünü Şevket Baha İşler, 'Fiko' rolünü Sinem Seçil Baddal, 'Seyirci Kız' rolünü Işıl Ayaz, 'Kıvırcık' rolünü Cüneyt İrfan Erdoğan, 'Melisa' rolünü Gizem Şenerö, 'Can ve 1. Satıcı' rolünü Selahattin Denizsümüren ve '2. Satıcı' rolünü Vural Vursavaş canlandıracak. 50 dakika sürecek eserde solistlere Ahmet Sait Karabulut şefliğinde Antalya DOB orkestrası eşlik edecek. Müzikal sorumlusu Ahmet Sait Karabulut olan eserde dekor Ömer T. Gündüz, kostüm Zekiye Şimşek, koreografi Melda Özkan ve ışık Mustafa Eski tarafından hazırlandı.


 

Eserin ilk gösterimi 5 Aralık salı günü saat 14.00'da ikinci gösterimi ise 14 Aralık Perşembe saat 14.00'da yapılacak.

ESERİN HİKAYESİ

Keloğlan kermeste annesinin yaptığı leziz pastaları satarken Cafer ve adamları tarafından dolandırılır. Cesur Keloğlan, parlak zekasıyla tam kaybettiği hakkını geri almışken, uzaylılar ile karşılaşıp tanışır. Uzaylılar, evrenin daha yaşanılır bir yer olması için köprüler kurmaktadır. Keloğlan, bilmece çözmedeki hünerini de kullanarak uzaylılardan hediye kazanır. Bu hediye sayesinde Cafer ve adamlarını yola getirir. Kötülük yapanlar pişman olmuş; evrenin, dostlarının güçleri buluşmuştur.

Eserin 7,5 TL olan biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi opera gişesinden ve www.biletiva.com internet adresinden temin edilebilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.