Çirkin saldırı uluslararası basında

İsveç’in TV 4 televizyonu Ortadoğu Muhabiri Terese Cristiiansson, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ergin Çevik ile geçtiğimiz günlerde Çevik’e karşı yapılan çirkin saldırıyla hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.

11 Haziran 2019 Salı 17:24
Çirkin saldırı  uluslararası basında

SALDIRILAR ÜZÜCÜ

Geçtiğimiz günlerde üç tane şehir eşkıyası tarafından saldırıya uğrayan gazeteci Ergin Çevik’e yapılan saldırı, uluslararası basın kuruluşlarının da dikkatini çekti. İsveç TV 4 Televizyonu Ortadoğu Muhabiri Terese Cristiiansson, Türkiye’ye gelerek saldırının yaşandığı noktada Ergin Çevik ile röportaj gerçekleştirdi.  Saldırının nasıl gerçekleştiği konusunda tüm detayları öğrenen Cristiiansson, basın mensuplarına yapılan saldırıların üzücü olduğunu ve saldırıya uğrayan Ergin Çevik’in yanında olduğunu belirtti.

ÇEVİK: KORKMUYORUM

Terese Cristiiansson’un sorularını samimi bir dille yanıtlayan Ergin Çevik, saldırıya neden olan konu başta olmak üzere kamu yararına olan tüm konuları kaleme almaya devam edeceğini söyledi. Çevik, Terese Cristiiansson’ın “Saldırıya neden olan konuyla ilgili yazmaya devam edecek misiniz?“ şeklindeki sorusuna, “Sonuna kadar gideceğim” cevabını vererek korkmadığını ifade etti.

SALDIRI NASIL OLMUŞTU?

Kundu-Kemerağzı bölgesinde yer alan ve aynı zamanda kamu malı olan Orion Pazaryeri’nin okul alanı olarak tescillenmesine rağmen belediye tarafından  Orion Pazaryeri yöneticilerine peşkeş çekilmesi, Ergin Çevik tarafından gazeteye taşınmıştı. Bu olayın üzerine giden ve kamuyu bilgilendirme görevini sürdüren Çevik’e geçtiğimiz günlerde bir saldırı gerçekleşmişti. Üç şehir eşkıyası önce Güneyhaberci Aksu Gazetesi bürosuna gelerek Ergin Çevik’i sormuş, orada olmadığını öğrenince “Kundu’dan geldik, selam söyleyin” diyerek oradan ayrılmıştı. Daha sonra Pınarlı Kavşağı’nda bir restoran önünde Çevik’in önüne çıkan saldırganlar, “Kundu’dan selam getirdik” diyerek Ergin Çevik’e saldırmış ve darp ettikten sonra olay yerinden kaçmıştı. Günlerce ulusal basının gündeminde kalan olay; meslek örgütleri, siyasiler ve kamuoyu tarafından büyük tepki görmüştü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.