CHP’li Oruç’tan “Kent Meydanı” sorusu

CHP Aksu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mustafa Oruç, “Neredeyse 2 sene oldu. Yetkiyi verdik. Hala kent meydanı yok ortada. Nerede bu kent meydanımız?” diye sordu.

06 Kasım 2017 Pazartesi 15:02
CHP’li Oruç’tan “Kent Meydanı” sorusu

Kent Meydanlarının kentin önemli bir kültür parçası olduğunun altını çizen CHP Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Mustafa Oruç, “Aksu’nun bir tarafı tarım, bir tarafı turizm ve bir tarafı da tarih. Bunun yanı sıra EKSPO’su mevcut. 5 yıldızlı otellerimiz var. Ama bir kent meydanımız yok. Oysaki yaklaşık 2 sene önce mecliste yetki vermiştik” diye konuştu.

Şu anki mevcut yönetimin 2014 yerel seçimlerinde 41 proje vaadiyle yola çıktığını hatırlatan CHP’li Oruç, “ Nerede bu projeler. Bugüne kadar Aksu’ya ne yapıldı. Hangi sorunlar çözüldü. Hükümet Konağı için arsa tahsisi yapıldı. Şu an o alan otopark olarak kullanılıyor. Oysaki bir kenti kent yapan, kent bilinçliliğini artıran, o kentin meydanıdır” dedi.

Konyaaltı, Döşemealtı, Kepez ve Muratpaşa İlçe Belediyelerinin kent meydanlarının olduğuna değinen CHP Aksu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mustafa Oruç, “Kent meydanı, kentli tarafından özel günlerde sosyal, kültürel, siyasal ve ticari amaçlar için kullanılan, kısaca kentsel yaşamın geçtiği önemli bir kamusal mekândır. Bu belediyeler kendi etkinliklerini ve özel günleri o meydanlarda yapıyor. Halk o meydanlarda toplanıyor. Kültürel anlamda kaynaşmalar sağlanıyor. Yapamıyorlarsa söylesinler, bizler gidelim o ilçelerin arkasına katılalım. Bu ayıp Aksu’muza yakışmıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.