CHP'den Gömbe'de İftar

CHP Kaş İlçe Teşkilatı tarafından Gömbe Meydanı'nda iftar verildi.

14 Temmuz 2014 Pazartesi 14:35
CHP'den Gömbe'de İftar
Yemeğine, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, İl Başkanı Devrim Kök, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, CHP'li ve MHP'li meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan duanın ardından katılımcılar birlikte oruçlarını açtı. Kaş İlçe Başkanı Yalçın Gürhan'ın konuşmasının ardından konuşan Antalya İl Başkanı Devrim Kök, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde herkesin sandığı giderek oy kullanmasını istedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Büyük bir uzlaşıyla Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterildiğini kaydeden Başkan Kök, "Türkiye Cumhuriyeti bir yol ayırımında. İki adayın özgeçmişine bakarsanız farkı göreceksiniz. Birisi, laik, demokratik cumhuriyete inanan, pozitif bilim okumuş, dünyayı tanıyor, diplomasiyi biliyor, uzlaştırıcı ve barıştan yana. Diğeri ise başbakan. Yaşamı kavgayla toplumu ayrıştırmayla geçiyor. Laiklikten yana değil bölünmeden, kavgadan yana. Türkiye'yi dünyada yalnızlığa sürüklüyor. Birisi çağdaşlıktan diğeri ümmetten yana. Bunlar yetmez mi Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermek için" dedi.

'EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NA OY VERİN'
Antalya Milletvekili Gürkut Acar ise 12 Eylül dönemini hatırlattı. Dönemin iki lideri Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel'in önce cumhurbaşkanlığı seçiminde bir aday üzerinde, ardından da erken seçim kararında anlaşamadığını kaydeden Acar, "Sonrasında çektiğimiz acıları, Türkiye'nin sürüklendiği acı günleri iyi hatırlayın. Geçmişte birbiriyle kavga eden partiler, bugün bir aday üzerinde uzlaşı sağladı. Bu uzlaşıya, kendi dar pencerelerinden bakan arkadaşlara sesleniyorum: 12 Eylül sonrasını unutmayın. Türkiye penceresinde bakarak Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verin" diye konuştu.

Yemekte, CHP'den istifa ederek Ak Parti'ye geçen Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Önder Önen'e de tepki gösterildi. 

Son Güncelleme: 14.07.2014 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.