CHP'li Budak'tan KHK eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'deki 121'inci maddeyi Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıyacaklarını, mahkemenin kabul etmemesi durumunda direniş haklarını kullanacaklarını söyledi.

26 Aralık 2017 Salı 16:23
CHP'li Budak'tan KHK eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, yeni seçilen CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin'i ziyaret ederek tebrik etti. Burada partililere seslenen Budak, son dönemde herkesin memleket kaygısı taşıdığını belirtti. Son yayımlanan KHK'daki 121'inci maddenin çok tehlikeli olduğunu belirten Budak, bu maddenin devleti inkar etme anlamına geldiğini söyledi. Budak, "Eğer devlet silah kullanma yetkisini başkasına devrediyorsa o devlet, devlet değildir. Bir kişi terör eylemi yapıyor diye birilerini vurabilir ve bu kişiye bir şey yapılamayacak" dedi.

'DİRENİŞ HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ'

Söz konusu KHK'yi AYM'ye götüreceklerini belirten Çetin Osman Budak, daha önce AYM'ye götürdükleri KHK'ların Olağanüstü Hal gerekçesiyle kabul edilmediğini kaydetti. Budak, "Eğer yine kabul etmezlerse herkese iş düşecek. Direniş hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Eğer AYM kendini inkar ediyorsa biz AYM'nin önünde olacağız. Bir de bu KHK ile tek tip elbise uygulaması var. Şimdi biz Enis Berberoğlu'na tek tip kıyafet mi giydireceğiz? 1980 darbesinde tek tipi denediler ama cezaevleri başlarına yıkıldı. Demokratik direniş hakkımızı her yerde kullanacağız" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.