“ Çatında SGK, yuvanda mutluluk daim olsun.”

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce, “Drama Yöntemi ile Sosyal Güvenlik Bilincinin Gelişimi Etkinliği” düzenlendi.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 14:32
“ Çatında SGK, yuvanda mutluluk daim olsun.”

 Yaparak öğrenme anlamını taşıyan ve eğitim, öğretimde yeni bir anlayış olan yaratıcı drama yöntemi ile sahte sigortalılık ve kayıt dışı istihdam konuları işlendi.

Ezbere dayalı eğitime karşı geliştirilen yaratıcı drama yönteminin kullanıldığı eğitim programı, Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi.

Program, hayırsever Yusuf İren tarafından yaptırılan ve 1996 yılında Tabip Asteğmen olarak vatani hizmetini yaptığı sırada silahlı çatışmada şehit düşen, Atila Nizam'ın anısına ismi verilen İrenoğulları Şehit Atila Nizam öğrencileri, velileri, öğretmenleri, Okul Müdürü Süleyman Emin ÖZDEMİR, Okul Müdür Yardımcısı Arzu Beyaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Drama yöntemi kullanılarak işlenen derse, Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden İl Müdürü Nejat Deniz, il müdür yardımcıları, sosyal güvenlik denetmenleri, kayıt dışı istihdam ile mücadele servis çalışanları da hep birlikte iştirak etti.

Eğitim programının açılış konuşmasında bulunan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz; sözlerine Filistin’de kendi toprakları için insani ve barışçıl protesto gösterileri yaparken, İsrail güvenlik güçlerinin kabul edilmez insanlık dışı saldırıları sonucu şehit düşen Filistinlilere Allahtan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyerek başladı.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Deniz,  ülkemizin kalkınmasını gerçekleştirmek ve gelecek kuşakların sosyal güvencesini sağlam temeller üzerine inşa etmek için kayıt dışı istihdam ile mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ayrıca, kayıt dışı istihdam ile mücadelede Sosyal Güvenlik Kurumu kadar diğer kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve tüm vatandaşlarımızın da desteğinin gerektiğini dile getiren Deniz,  “Kayıt dışı ile istihdam ile mücadelede en büyük destek ise bilgilendirdiğimiz ve bilinçlendirdiğimiz siz sevgili öğrencilerimizden gelecektir. Öğrencilerimiz bugün anne, baba ve çevresindeki büyüklerine kayıt dışı istihdam hakkında rehberlik yapacak, yarın ise kayıt dışına kayıtsız kalmayacaklardır.” dedi.

Öte yandan, minik yüreklerden, bugün bu etkinlikte öğrendikleri ile ilgili, bundan sonra aile bireylerini, çevrelerindeki büyüklerini bilgilendirme sözünü alan Deniz, “Çocuk masumiyeti karşısında yumuşamayan kalp yoktur,  bu güzel yönünüz ile büyüklerinizi ikna edebilirsiniz.” dedi.

Tanışma, Hazırlık, Canlandırma ve Değerlendirme aşamalarından oluşan yaratıcı drama dersi, minik öğrencilerin çalışmalarını afişe etmesi ile sona erdi.  Öğrenciler, etkinlik sonunda “ Çatında SGK, yuvanda mutluluk daim olsun.”, “Sosyal güvencen olsun, dünyanız güzelleşsin.” “Sahte sigortalı yapma, geleceğimizden çalma!” sloganları ile çalışmalarını sloganlaştırdıkları etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Son Güncelleme: 16.05.2018 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.