Çanakkale şehitleri dualarla anıldı

Kumluca İlçesi'nde 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla Karataş Camii'nde dua okundu.

18 Mart 2015 Çarşamba 14:23
Çanakkale şehitleri dualarla anıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tebliğ edilen genelge doğrultusunda 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Kumluca Müftülüğü tarafından Karataş Camii'nde, Çanakkale şehitleri anısına dua okundu. İlçe Müftüsü Abdülmuttalip Peşe, "Biz bugün burada rahatça ibadet edebiliyor, onlar için Kuran ve dua okuyabiliyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Onlar bu vatan toprakları üzerinde belki 'Allah' diyecek birileri olur, olsun diye canlarını feda etti. Onların da evlatları, eşleri, anne ve babaları vardı. Onların da dünyada dikili bir ağaçları vardı. Onlar, bunları hiç düşünmeden cepheye koştu. Biz o Çanakkale ruhunu yaşatmazsak onlara ihanet etmiş oluruz" dedi.
Çanakkale şehitleri anıldı

SERİK
Serik İlçesi'nde 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Erol Rüstemoğlu'nun yurt dışında olması dolayısıyla Serik Kaymakamlığı'na vekalet eden Aksu Kaymakamı Veysel Özgür, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece, Belediye Başkan vekili Gani Demir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törenin ardından konuşan Jandarma Üsteğmen Ahmet Keremit, "Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur" dedi.




Son Güncelleme: 18.03.2015 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.