Cam Piramit esnafı şokta!

Antalya'da Atatürk Kültür Parkı içerisindeki esnaf, Büyükşehir Belediyesi şirketi Ekdağ AŞ tarafından gönderilen tahliye emriyle şoke oldu.

06 Ağustos 2014 Çarşamba 13:53
Cam Piramit esnafı şokta!
Cam Piramit ve Antalya Kültür Merkezi'nin içerisinde bulunduğu Atatürk Kültür Parkı esnafı, kısa süre önce Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ekdağ A.Ş tarafından kendilerine gönderilen ihtarnamelerle şoke oldu. Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) ile kira sözleşmeleri olmasına rağmen işyerlerine tahliye emri gelen esnaf, Büyükşehir Belediyesi'ne gitti. Yapılan görüşmelerde Ekdağ A.Ş ile AKSAV arasındaki alt kira sözleşmesinin 2012 yılında sona erdiği, AKSAV'ın bölgedeki esnafa kira tahsisi yapma yetkisi bulunmadığı anlaşıldı.

Bunun üzerine işgalci duruma düştüklerini öğrenen esnaf, AKSAV'ın 2014 yılı sözleşmesi için kendilerinden Altın Portakal Film Festivali'ne özel üretilen anahtarlık ve heykellerin alınması şartının koşulduğunu öne sürdü. 14 işyerine sözleşme yapabilmesi için belirli miktarda promosyon ürünü satın almaya zorlandıklarını belirten işyeri sahibi Mehmet Annaç, “AKSAV sözleşme yapma yetkisinin olmadığını gizleyerek 2013-2014 yılları için bizimle sözleşme yaptı. Her ay için alınan kira senetleri AKSAV harcamalarında kullanılmış, verdiğimiz senetlerin hangi banka ya da kurumlarda olduğunu bilmemekle beraber, gelen protestoları ödemek durumundayız. Hazırlanan promosyon ürünler baskı altında fahiş fiyata esnafa satıldı. Bu haksız ve hukuksuz işlemler nedeniyle yıllardır işlettiğimiz mekanlarımızda işgalci durumuna düştük. AKSAV tarafından tüm işletmeciler mağdur duruma düştü" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve yetkililerle konuyu paylaştıklarını belirten esnaf, kendilerine yardımcı olması konusunda söz veren Türel'e teşekkür etti. 

Son Güncelleme: 06.08.2014 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.