Büyükşehir meclisinde çoğunluk sağlanamadı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısında ulaşım esnafının gelirinin düzenlenmesine yönelik maddenin görüşülmesine geçilmeden önce toplantıya 10 dakika ara verildi. Aranın ardından mecliste salt çoğunluk sağlanmadığı için görüşmeler cuma günü 14.00'da yapılacak toplantıya kaldı.

09 Mart 2020 Pazartesi 17:25
Büyükşehir meclisinde çoğunluk sağlanamadı

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) -
 

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantısı, Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısı İdlib şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın meclis üyelerine çiçek verildi. Toplantının açılışındaki gündem dışı konuşmalarda CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul'da yürüyüş yapan kadınların gözaltına alınmasını ve polisin müdahalesini eleştirdi. AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı ve CHP Grup Sözcüsü Filiz'e açıklamalarıyla tepki gösterdi. Çetin, "Böyle anlamlı günde, önce sürgün edilen sonra sözleşmesi feshedilen ASMEK Müdürlüğü yapan Alev Aslangiray'ın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi bizi üzmüştür. Artık sürgünlerin son bulmasını tekrar dile getiririz" dedi.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de 26 yıllık siyasi hayatı boyunca mecliste şov yapma ahlakı olmadığını söyledi. AK Parti Grup Sözcüsü Çetin'in Alev Aslangiray'ın vefatı hakkında söylemlere tepki gösteren Böcek, "Şu anda bize çay ikramı yapan kardeşlerim, geçmiş dönemden çalışandır. Bizimle çalışmayla ilgili arkadaşlarımızın herhangi bir sorunu yoktur. 13 bin çalışanımız var. Biz de 3- 5 bin kişi çıkarmayı bilirdik. Bu konuyu siyasete alet edenlere söylüyorum. Bizden önceki dönemde 389 sözleşmeli vardı. Sadece 7 arkadaşımızın sözleşmesi yenilenmedi. Buradan bizim eve gidebileceğimizi kimse bilemez. Kalp krizi geçirmiş kardeşimizi siyasete alet edenleri kınıyorum. Böyle bir şey yoktur" diye konuştu.


Başkan Böcek, 2020 Patara Yılı dolayısıyla Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr Havva İşkan Işık'a hizmetinden dolayı plaket verdi. Böcek, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs veya haziran ayında Patara'da yapılacağını söyledi. Plaketin kendisini heyecanlandırdığını belirten Prof. Dr. Işık, 31 yıldır gerçekleşen kazılarda yer alan ekibi adına teşekkür ettiğini belirtti. Prof. Dr. Işık, "Umarım TBMM'nin de orada bir toplantısı gerçekleştirilir. Bunu bilim insanı olarak çok arzu ediyorum" dedi.


Mart ayı meclis toplantısında 130 gündem maddesi değerlendirildi. Ulaşım esnafının gelirinin düzenlenmesine yönelik maddenin görüşülmesine geçilmeden önce toplantıya 10 dakika ara verildi. Aranın ardından mecliste salt çoğunluk sağlanmadığı için görüşmeler cuma günü 14.00'da yapılacak toplantıya kaldı. Kapanış öncesi söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Çetin, "Meclisin tutumunu yakıştıramadık. Ara verip, ulaşım esnafının beklentisine yönelik konunun gündeme gelmesiyle ilgili konu onaylanacaktı. Ara isteyen sizsiniz, talebiniz doğrultusunda meclisteki arkadaşlar destekten çekilmiş. Grubunuza hakim olun" diye konuştu.


Çetin'in konuşmasına Başkan Böcek şu sözlerle tepki gösterdi: "Bu siyaseti geçmişten biliriz. Bugüne kadar 60'a alıp 80'e satılan otobüsleri unutmayın. Bu siyaseti yapmayın. Bu size yakışmaz, buradan size ekmek çıkmaz. Ben esnafımla defalarca toplantı yaptım. Kendileri burada. Bu para tüyü bitmemiş yetimin parası, bol keseden atmayla olmuyor. Eski başkanlar, otobüs ulaşım esnafı burada. Ben onlarla ince eleyip sık dokudum. Katılmayan arkadaşlara da saygı duyacaksınız. Cuma günü devam edeceğiz. Grubun hakimliği konusu sizin bileceğiniz iş değil. Katılır katılmaz, herkes özgürce bulunur, bulunmaz. Ben ulaşım esnafından arkadaşlarımla görüşüp gönlünü alarak yaptım."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.