Buğra bebek yaşama tutundu

 ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde 990 gram dünyaya gelen Buğra bebek, özel hastanede 66 günün sonunda 2 kilo 255 grama kadar ulaştıktan sonra sağlıklı şekilde taburcu edildi.

11 Şubat 2019 Pazartesi 16:40
Buğra bebek yaşama tutundu

Kumluca Devlet Hastanesi'nde 28 haftalıkken normal doğumla 990 gram olarak dünyaya gelen Buğra bebek, doğum sonrası gelişen solunum yetmezliği ve genel durum bozukluğu nedeniyle ilçedeki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesine sevk edildi. Kontrol altına alınan bebeğin kilosu zaman içinde 880 grama kadar düşerken, 66 günün sonunda 2 kilo 255 grama kadar ulaştı ve sağlıklı şekilde hastaneden taburcu edildi.

Hastanenin çocuk hastalıkları ve sağlığı uzmanı Dr. Nusret Parlaz, Buğra bebeğin yoğun bakım ünitesinde en uzun süre kalan bebeklerden biri olduğunu söyledi. Buğra bebeğin kendilerine geldiğinde solunum sıkıntısı çektiğini ve genel durum bozukluğu bulunduğunu aktaran Parlaz, "Bu süreçte bebeğimizin beslenmesini ve genel bakımlarını düzenledik, bebeğimize yaşam desteği sağladık. Zaman zaman bizi endişelendiren durumlar yaşasak da 66 günün ardından kendisini sağlıklı şekilde taburcu ettik. Buğra bebeğimizin ailesi kadar en az bizler de sağlıklı olarak kendisini taburcu ediyor olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

66 günlük yoğun bakım sürecinin ardından bebeklerini sağlıklı şekilde kucağına alan Şifa ve Emrah İlhan çifti de zorlu sürecin ardından bebekleriyle birlikte evlerine sağlıklı şekilde dönüyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Şifa İlhan, "Bebeğim doğduğundan bu güne her gün ağlayarak dua ediyordum. Yeni doğan yoğun bakımdan taburcu olan bebekleri görünce 'Acaba bizim oğlumuz da sağlıklı şekilde taburcu olabilir mi?' diye ağlıyordum. Allah'a şükürler olsun bebeğimizi evimize götürmenin mutluğunu yaşıyoruz. Doktorumuz, umudumuz yokken umudumuzu yeşertti. Emeği olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.