Böyle giderse mahalle sular altında kalacak

Antalya’nın Aksu ilçesi Karaçalı Mahallesi Muhtarı Haydar Kara’yı isyan ettiren olay, geçen hafta yaşandı. Yanlış toplulaştırma sonucu dere yatağı ve yolun kapatıldığını dile getiren Muhtar Kara, kışın yağacak yağmurlarla mahallenin sular atlında kalma riskinin olduğunu ifade etti. Muhtar Kara, “Böyle giderse, mahallemiz bir afetle karşı karşıya kalacak” diyerek, yetkilileri göreve davet etti.

30 Ağustos 2021 Pazartesi 11:16
Böyle giderse mahalle sular altında kalacak

Vatandaşın serasına giden yolun kapatıldığını kaydeden Karaçalı Mahalle Muhtarı Haydar Kara, “Burası yıllardır yol. Toplulaştırma da burası değişmiş, yolu kapatmışlar. Şu dereyi ben her sene işletiyorum. Yağmur yağdığı zaman taşkın su olunca her tarafı su alıyor. Burayı hafriyatla dolduracak, seralara giden yol kapanıyor, bu dereyi ben nasıl çalıştıracağım. Karşı taraf Kundu Mahalle sınırı. Orada Expo alanının arıtma boruları var. Buraya kışın yağan yağmur sularının oradan geçmesi mümkün değil. Yağmur yağdığı zaman karşı taraf baraj gibi olacak, mahalle sular altında kalacak. Devlet yetkililerini göreve çağırıyorum. Toplulaştırma da yapılan yanlış düzeltilsin” dedi.

Kişiye özel iş yapıldığını dile getiren Karaçalı Mahallesi Muhtarı Haydar Kara, “Bu yerin sahibi vatandaş, seralara giden yolu kapattı. Bu seralara ürün ekilecek, zararını vatandaşın çekmesi mümkün değil. 15 gün önce bu durumla karşı karşıya kaldık. DSİ’ye vatandaşlarla birlikte dilekçe verdik. 6 ay sonra düzelteceğiz dediler. Ankara’ya yazı yazacağız dediler. Burada vatandaş mağdur. Kaymakamlık görevlileri geldi. Onlara da söyledim, herkesi göreve çağırıyorum. Manavgat’ta yangın yaşandı, memleketi sel alıyor burada da aynısı olacak ” şeklinde konuştu.

Geçen sene çok yağmur yağdığında alanın sular altında kaldığını ifade eden Karaçalı Mahallesi Muhtarı Haydar Kara, “-Kaymakam geçen sene önlemini neden almadın muhtar, dedi. Kişiye özel iş yapıyorlar, önlemini ben böyle mi alacağım. Geçen sene yağmurdan dolayı kapatılan bir yer vardı ve sular altında kaldı burası. Bu sene burada kapatıldı. O zaman daha fazla sular altında kalacak. Burada ki dere, yağan yağmur suyunun yarısını alıyordu. Kışa hazırlık olsun diye Büyükşehir Belediyesine köprü değişsin diye dilekçe verdim. Köprü değişmeden daha burası kapanıyor. Bu taraf, başka ülkenin sınırı mı? Burasıda Türkiye Cumhuriyeti sınırı, burası da aynı. DSİ’ yetkililerine sesleniyorum, kişiye özel iş yapmasınlar. Yetkilileri göreve çağırıyorum, herkes görevini yapsın. Gelsin baksınlar buraya” ifadelerinde bulundu.

Haber Merkezi

Son Güncelleme: 30.08.2021 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.