Boşa akan duş sularına tepki

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamı halkın kullanımına açılan Konyaaltı sahil şeridindeki duş ünitelerinin açık bırakılarak suyun israf edilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

02 Temmuz 2015 Perşembe 16:07
Boşa akan duş sularına tepki
Belediye tarafından 150 metre aralıklarla yapılan duş ve soyunma kabinleri vatandaşın kullanımına sunuldu. Duş almak için üniteye gelenler, açtıkları muslukları tekrar kapatmıyor. Aynı anda 4 kişinin duş alabileceği şekilde monte edilen duş ünitelerinin suları ise sürekli boşa akıyor. Bu nedenle saatlerce boşa akan su, kuma karışıp gidiyor.

Kimi vatandaş boşa akan suyu fark edince musluğu kapatarak su israfını önlüyor. Duş aldıktan sonra muslukları kapatmayanlara tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, "Evlerinde su parası az gelsin diye bir kova su ile balkon yıkayanlar, burada para vermedikleri için suyu saatlerce boşa akıtıyor. Milli servet boşa akıyor. İnsanoğlunun yaşaması için en temel ihtiyaç olan suyu bu şekilde israf etmemeliyiz" dedi. Duyarlı vatandaşlar, su israfının önüne geçmek için fotoselli (harekete duyarlı) muslukların takılmasını önerdi. 

Son Güncelleme: 02.07.2015 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.