Bisiklet üstünde doğa turu

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde turizmciler, alternatif turizm seçeneği olarak Kaş'a gelen turistlere dağ bisikleti turu düzenliyor. Tura katılan turistler, bisiklet üstünde, dağların, ormanların arasında doğa turu yapıyor.

08 Eylül 2014 Pazartesi 12:24
Bisiklet üstünde doğa turu
Bisiklet turuna, daha çok Avrupalı turistler büyük ilgi gösteriyor. Kaş'tan otobüslerle yola çıkan bisiklet tutkunları, çam ve sedir ormanlarının arasından geçerek, 1560 metre yüksekliğindeki Kuruova Beli ve 1380 metre yüksekliğindeki Sinekçi Beli'ni aşarak Kaş'a bağlı Sütleğen Mahallesi'ne ulaşıyor. Yolda Batı Akdeniz'in en yüksek noktası olan Akdağ'ın muhteşem manzarasını seyrediyorlar.

ZİRVEDE SON BULUYOR
Dünyada nesli tükenmekte olan sedir ormanları ile Katran Dağı'nın başlangıcında, bisikletler indiriliyor. Ardından profesyonel rehberler yolculuk hakkında bilgi veriyor. Bisikletler tanıtılıyor, kısa bisiklet antremanı ve su şişelerinin doldurulmasından sonra yolculuk başlıyor. Yolculukta gruba önde ve arkada iki rehber eşlik ediyor. Ayrıca grubu, bir münibüs takip ediyor, yorulanları alıyor. İlk startın ardından çam ve sedir ormanları içinden yorucu bir yolculuk başlıyor. Belirli noktalarda ve çeşme başlarında kısa molalar veriliyor. Molalarda su şişeleri yeniden dolduruluyor. Yokuşlarda bisikletçiler çok zorlanıyor.

Zorlu çıkış, Katran Dağı'nın 1500 metrelik noktasında son buluyor. Burada verilen molanın ardından artık iniş yolculuğu başlıyor. İnişlerde yolculuk kolaylaşıyor. İnişlerde, Kaş'a bağlı mahallelerin içinden geçilerek, Uğrar Mahallesi'ne geliniyor. Yaklaşık 35 kilometrelik ilk etap burada bir köy evinde yenilen köy yemekleri ve içilen Türk çayı ile sona eriyor. Buradan bisikletler, tekrar arabaya yüklenerek Kaş'ın üstündeki Çomucak Mevki'ne geliniyor. Burada tekrar indirilen bisikletlere binilerek, 15 kilometre daha yol alınarak Kaş'a ulaşılıyor.



TURİSTLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR
Yaklaşık 6 saat süren turda, toplam 50 kilometre pedal çevriliyor. Gün boyu süren bu yorucu yolculukta, tüm stres boşaltılıyor. Bu yorucu yolculuğa katılan Amerikalı Claire Marie Haynes, "Hava çok sıcaktı. Buna rağmen çok güzel bir gün geçirdim. Çok inişli, çıkışlı bir rotada yol aldık. Harika bir doğa içinde, eğlenceli bir gün geçirdik. Köy yemekleri harikaydı" dedi.

İngiliz Sharon Young, "Çok yorucu bir gün olacağını biliyordum. Yokuşlarda çok zorlandım. İnişler çok güzeldi. Doğa gerçekten harika. Kazasız bitirdik. Harika köy yemekleri yedik, Güzel bir gündü" diye konuştu.

İskoçyalı Benjamin Staras ise turun daha çok iniş bölümlerini sevdiğini anlatırken, "Yokuşları çıkışta çok zorlandım. Ama turun tamamını bisiklet üstünde tamamladım. Sıcak havaya rağmen çok eğlenceli bir gündü" dedi. 

Son Güncelleme: 08.09.2014 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.