Bilim Fuarı'nda Yörük kültürü tanıtıldı

 ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Kınık İmam Hatip Lisesi'nde açılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda Yörük kültürünün tanıtımı ön plana çıktı.

26 Mayıs 2018 Cumartesi 11:30
Bilim Fuarı'nda Yörük kültürü tanıtıldı

Kınık İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Okul Müdürü Yusuf Ağünlü, Kaş Yörük- Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Fuarda 80 öğrenci, 31 öğretmenin görev aldığı 31 bilimsel proje yer aldı. Öne çıkan projelerin başında ses dalgalarının etkileşimi, ateşin ritmi, doğal parfüm, tohum bankası ve Yörük sanatı ve hayvancılığı yer aldı. Okulun tarih öğretmeni Murat Yorulmaz başkanlığında, öğrenciler Nazmiye Yağızer, Nurcan Onarıcı ve Mehmet Batı'nın hazırladığı 'Yörük sanatı ve hayvancılık projesi' büyük ilgi topladı. Projeyle okul bahçesine bir kıl Yörük çadırı kuruldu. Çadırın içinde çoğu 100 yıllık, 300'e yakın Yörük mutfak eşyası ve tarım aletleri konularak sergilendi. Üç öğrenci konukları Yörük giysileriyle karşıladı.

Rehber öğretmen Murat Yorulmaz, "Proje hazırlanırken öğrencilerimiz bölgemizde yaşayan Yörükleri çadırlarında ziyaret etti, onların yaşamını inceledi. Eşyaları kendilerinden ödünç olarak topladılar. Hayvancılığın Yörük yaşamı üzerindeki etkilerini yaparak, yaşayarak öğrendiler. Projemiz büyük ilgi çekti" dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Öğrencilerimizin hazırladığı 31 proje gerçekten büyük bir farklılık gösteriyor. Tohum bankası, Yörük sanatı, doğal parfüm projeleri üretime yönelik. Eğitimin de amacı üretimdir" diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.