Besici, yem fiyatlarından şikayetçi

Antalya'da, saman fiyatının geçen yıla göre ucuzlamasına sevinen besiciler, yem fiyatlarındaki artışa tepki gösterdi.

24 Ağustos 2013 Cumartesi 10:09
Besici, yem fiyatlarından şikayetçi
Antalya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Metin Yaraşçı, geçen yıl verimin az olması nedeniyle kilogramı 70 kuruşa kadar yükselen samanın bu yıl 30 kuruşa satıldığını belirtti. Yaraşçı, bu yıl kuraklık olmaması nedeniyle saman veriminin iyi olduğunu ve saman fiyatlarındaki düşüşün besicileri sevindirdiğini, ancak yem fiyatlarına yapılan zamların üreticileri zor durumda bıraktığını söyledi. Yaraşçı, geçen yıl 50 kiloluk çuvalı 42 liraya satılan yemin bu yıl 47 liraya yükseldiğini belirterek, "Besicilerin belini büken yem fiyatlarıdır. Yem fiyatlarının daha da artmasından endişe duyuyoruz" dedi.

Yaraşçı, hayvancılıkta maliyeti artıran etkenlerin başında yüzde 75 oranında yem fiyatı geldiğine işaret etti. İlerleyen günlerde yem fiyatlarının daha da artmasının besicileri olumsuz etkileyeceğinden söz eden Yaraşçı, saman fiyatındaki düşüşün et fiyatına yansımasının söz konusu olmadığını dile getirdi. 

Son Güncelleme: 24.08.2013 10:43
Anahtar Kelimeler:
AntalyaBesiciYem Fiyatları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.