Belediye yönetiminde ortak akıl eksik

İYİ Parti Meclis Üyesi Yunus Akpınar, Aksu siyasetine dair önemli açıklamalarda bulundu. Aksu Belediyesi’nin ortak akılla yönetilmediğini belirten Akpınar, belediyenin projelerini sosyal medyadan öğrendiklerini söyledi

16 Aralık 2019 Pazartesi 17:04
Belediye yönetiminde ortak akıl eksik

İYİ Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Yunus Akpınar, İYİ Parti olarak Aksu için mücadele etmek istediklerini, ancak Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in ortak akılla yönetmeye niyetli olmadığını söyledi. Bazı isimlerin, Başkan Halil Şahin’in adını kullanarak iş insanlarına şantaj yapmasının yönetim zafiyeti olduğunu belirten Akpınar, kurumsal ve şeffaf olmayan bir yönetimde o tarz insanların her zaman yetki boşluğundan istifade edebileceğini söyledi. 

BİLDİĞİMİZ PROJE YOK

Aksu Belediyesi’nin ortak akılla yönetilmediğini belirten Yunus Akpınar, “Eğer ortak akıl olsaydı biz elimizdeki tüm projeleri sunardık. Bunu yapanın kim olduğunun önemi yok, mesele Aksu’nun kazanımlarıdır. Mevcut yönetim ortak akılla yönetmek yerine, ‘Zaten biz ittifakız. Bu işi kendimiz yaparız. Hükümete daha yakınız, hükümetle bu işi çözeriz. Büyükşehir’e çok ihtiyaç duymuyoruz’ düşüncesiyle hareket ediyor. Şuan sadece devletin yaptığı hükümet konağı projesi var. Hastane projesini vaat ettiler, bir şey çıkmadı. Bekliyoruz, inşallah olur. AK Parti’nin iktidar olarak üretebileceği projelerin dışında, şuan Aksu Belediyesi’nin hayvan barınağı projesi var. Bildiğimiz başka proje yok, yapılıyorsa da biz bilgilendirilmiyoruz” dedi. 

SOSYAL MEDYADA GÖRÜYORUZ

Belediyenin yaptığı projeler hakkında bilgilendirilmediklerini belirten Akpınar, “Aksu’nun önünü açacak, sosyal yaşama ve ticarete hareket kazandırabilecek bir projeleri var mı biz de bilmiyoruz. Ortak akıl olmayınca, yapılan bir şey varsa da haberimiz olmuyor. Sadece sosyal medyada görebiliyoruz. Muhtarları, kendi mahalle başkanlarını, kendi parti teşkilatlarını muhatap alan bir yapı oluşturdular. Ben zannediyorum ki, ittifakları olan MHP’nin bile çoğu konudan haberi yok. Halil Şahin’i eleştiren değil de, projelerine katkı sunabilen olmayı isterdik. Ancak maalesef tavır bu şekilde. Biz de, İYİ Parti olarak de yapılanları takip ederek vatandaşların talepleri doğrultusunda hizmetlere ön ayak olma mücadelesi veriyoruz.  Bana sorarsanız biz gayet başarılıyız da” diye konuştu.

ORTAK AKIL YOK

İYİ Parti olarak Aksu için mücadele ettiklerini söyleyen Akpınar, “Aksu ile ilgili koordinasyonlarda, biz de İYİ Parti olarak mücadele edebiliriz. Ancak Aksu Belediye Başkanı buna gereksinim duymuyor. Ortak akılla yönetmek gibi bir niyeti olmayınca, biz seçilmiş meclis üyeleri olarak üzerimize düşen görevi kendimizce başarmaya çalışıyoruz. Ancak Halil Şahin’in tavrı bizim elimizi zayıflatıyor. Belediye başkanımız Halil Şahin de aynı düşünceyle bir ortam oluşturmuş olsa, Büyükşehir Belediyesi’nden daha iyi faydalanabileceğine inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi, 8 aylık süreçte elinden gelen gayreti göstermeye çalışıyor. Özellikle Muhittin Böcek başkanın özel bir gayreti var, parti üstü mücadele ediyor. Halil Şahin de aynı tavrı takınabilirse koordinasyon sağlanır” ifadelerini kullandı. 

YÖNETİM ZAAFİYETİ

Bazı kişilerin, Belediye Başkanı Halil Şahin’in adını kullanarak iş insanlarına şantaj yapmasını da değerlendiren Akpınar, durumun yönetimdeki zafiyetten kaynaklandığını belirtti. Akpınar, “Halil Şahin, geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden kendi adını kullanan dolandırıcılara itibar edilmemesine dair bir duyuru yaptı. Bu duyurunun, basına yansıyan haberlerdeki kişiyle ilgisi var mıdır bilemem. Halil Şahin’in bunu açıklaması gerekiyor. Böyle bir duyuru yaptığına göre, Halil Şahin bir şeylerin farkında. Şeffaf bir yönetim sergileyemezseniz, kurumsal bir yönetim tarzı ortaya koyamazsanız, bu tip insanlar yetki boşluğundan istifade edebilir. Bu durum yönetimin kendi zafiyetidir” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KENDİNİ SORGULAMALI

Başkan Şahin’in kendini sorgulaması gerektiğini ifade eden Akpınar, şöyle konuştu: “Bu işlerin içine bir gün bir gazeteci girer, başka gün meclis üyesi girer, bir başka gün partinin yetkili organlarından birisi girer. Yani bu olaydaki asıl problem, yönetimdeki zafiyettir. Biz İYİ Parti olarak baştan beri söylüyoruz; Aksu’daki problem iyi yönetilmemekten kaynaklanıyor. Bu nedenle, bu tip insanlar ama isimleri, ama konumları kullanarak birilerinin üzerinden rant elde etmeye çalışır. Bunu yaparken inandırıcılıklarını muhtemelen sizin gerçeklerinizden alıyorlardır. Başkanın ve ekip arkadaşlarının bu tip şeylerde kendilerini sorgulaması gerekiyor. ‘Biz nasıl bir imaj veriyoruz, yönetimde nasıl bir zafiyet var ki, insanlar bizim ismimizi kullanarak birilerini dolandırabiliyor? Neden kimse Büyükşehir Belediye Başkanı’nın adını kullanmıyor? Demek ki siz yönetimsel bir zafiyet göstermişsiniz, bu zafiyeti de kendiniz itiraf etmişsiniz. Eğer istişare kanalları kapalı olursa, ortak akıl ortaya konmazsa bu tip adamlar bugün olmasa yarın, illaki çıkacak”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.