Belediye Halk Tiyatrosu kuruldu

Döşemealtı Belediyesi tarafından Halk Tiyatrosu adı altında tiyatro topluluğu oluşturuldu.

31 Mayıs 2016 Salı 11:53
Belediye Halk Tiyatrosu kuruldu

 Sanat yönetmenliğini usta oyuncu Müfit Kayacan'ın üstlendiği Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu (DHT), oyun hazırlıklarına başladı. Sanat yönetmeni Müfit Kayacan ve oyuncu kadrosunu kabul eden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, DHT'nin kuruluşunu müjdeledi. Tiyatronun ilçede kültür ve sanat alanında çok önemli bir boşluğu dolduracağını ifade eden Başkan Genç, DHT'nin deneyimli kadrosuna başarılar diledi.



"HALKIN TİYATROSU OLACAK"



Döşemealtı'nın ilk tiyatrosunu kurmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Turgay Genç, "Bölgemin tarihi ve kültürel zenginliklerini sanatsal bir dille canlandırmak istiyoruz. Bu bakış açısıyla yola çıkarak üzerinde çalıştığımız belediye tiyatromuzu kurduk. Bundan sonra vatandaşlarımız tiyatro izlemek için kent merkezine gitmek zorunda kalmayacak. Döşemealtı halkının isteği doğrultusunda kendi tiyatromuzu kurduk ve adını da 'halk tiyatrosu' olarak belirledik" dedi.



GENÇ YETENEKLER İÇİN FIRSAT



DHT bünyesinde sadece oyun sahnelemeyeceklerini ifade eden Kayacan, "Bölgeden yetenekli oyuncu adaylarıyla eğitim çalışmalarımız olacak. Drama ve oyunculuk kurslarıyla tiyatromuz için bir altyapı oluşturacağız. DHT ile birçok yeniliğe imza atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.



İLK OYUN 'GEÇMİŞTEN BİR DEMET' 



Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu, Belediye Başkanı Turgay Genç'in isteği doğrultusunda Ramazan ayında 'Geçmişten Bir Demet' isimli orta oyunu ile tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Salon yerine açık alanların tercih edildiği orta oyunu farklı mahallelerde sergilenecek.



ÇALIŞMALAR BAŞLADI



Müfit Kayacan'ın yönetmenliğinde yola çıkan DHT, çalışmalarına hemen başladı. Deneyimli bir oyuncu kadrosuyla yola çıkan DHT, bölge de yaşayan tiyatro sever gençler için de imkan yaratmış olacak. Kayacan yaptığı açıklamada, "Bölgenin yapısını iyi biliyoruz. Döşemealtılıları hem geleneksel hem de modern anlamda tiyatroya doyuracağız" dedi.


Son Güncelleme: 31.05.2016 11:56
Anahtar Kelimeler:
Antalya Döşemealtı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.