Baykara'ya 82'nci yaş kutlaması

EMEKLİ foto muhabiri Sökmen Baykara'nın 82'nci doğum günü, düzenlenen özel gecede kutlandı.

03 Kasım 2017 Cuma 11:35
Baykara'ya 82'nci yaş kutlaması

Hürriyet gazetesinde uzun yıllar foto muhabirliği yapan ve emekli olduktan sonra Antalya'ya yerleşen Sökmen Baykara için sevenleri Lemon Park House'da doğum günü partisi düzenledi. Sökmen Baykara'yı 82'nci yaş gününde meslektaşları ve fotoğraf severler yalnız bırakmadı. Partide Türk Halk Müziği sanatçısı Birol Kınay, birbirinden güzel neşeli türküler seslendirdi. Sanatçı Kınay'ın yorumladığı 'Pınar Başından Bulanır' türküsüne Sökmen Baykara ve dostları da eşlik etti. Kendisini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür eden Baykara, "Ben 82 değil henüz 28 yaşındayım" diye espri yaptı.


ANKARA ANILARINI ANLATTI

Gazetecilik mesleğine 1958 yılında Yeni İstanbul gazetesinde başladığını anlatan Baykara, 1965 yılından itibaren Hürriyet gazetesi Ankara Bürosu'nda foto muhabiri olarak görev yapmaya başladığını kaydetti. Parti liderleriyle seçim gezilerine katılıp tüm ülkeyi gezdiğini, 40'tan fazla gazetecilik başarı ödülü aldığını kaydeden Sökmen Baykara, "1992 yılında emekli olunca da Antalya'ya yerleştim" dedi.

Baykara daha sonra 'İyi ki doğdun Sökmen hocam' tempoları arasında önüne konulan pastanın üzerindeki mumları söndürdü, ardından pastayı keserek konuklara ikram etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.