Baykal'ın iş merkezine kiracı aranıyor

Antalya'nın Zeytinköy semtinde CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kat karşılığı yaptırdığı iş merkezi inşaatı tamamlandı. Dükkanların ve ofislerin yer aldığı iş merkezindeki bağımsız bölümlere şimdi 'kurumsal kiracılar' aranıyor.

08 Eylül 2014 Pazartesi 13:21
Baykal'ın iş merkezine kiracı aranıyor
Deniz Baykal'ın 12 Eylül darbesinden sonra siyasi yasaklı olduğu dönemde avukatlıktan elde ettiği parayla Antalya'da satın aldığı 24.5 dönüm tarlanın bir bölümü, 90'lı yıllarda imara açıldı. Termessos Bulvarı üzerinde tarladan arsaya dönüşen gayrimenkulünün 3326 metrekarelik kısmında iş merkezi yapılması için geçen yıl kat karşılığı Kayserili bir müteahhitle anlaşan Baykal'ın inşaatı tamamlandı. Ofis ve dükkanlardan oluşan iş merkezindeki bağımsız bölümlere 'kiralık' afişleri asıldı.

İş merkezinde Deniz Baykal'ın 300 metrekare büyüklüğünde 3 ofisi ile 750 metrekare büyüklüğünde banka şubesi gibi işyeri yapılmaya müsait bir yerinin bulunduğu, ofisler için aylık 4 biner lira, büyük işyeri için de 15 bin lira aylık kira istendiği ileri sürüldü.

ARSAYI ARKADAŞI BULMUŞTU
Deniz Baykal'a bu araziyi geçen yıllarda vefat eden Antalya'nın ünlü müteahhitlerinden arkadaşı Nedim Saracoğlu bulmuştu.

Saracoğlu vefat etmeden önce, “Deniz bey siyasi yasaklı olduğu dönemde avukatlıktan elde ettiği geliri gayrimenkule yatırmak istediğini söylemişti. Ben de Zeytinköy semti Doğuyaka Mahallesi'nden tarla almıştım. Yanındaki tarla da satılıktı. Bu araziyi kendisine önerdim ve komşu olduk" demişti.

Deniz Baykal da 30 Mart seçimlerinde oyunu kullanmak için gittiği Barbaros Ortaokulu'nda Nedim Saracoğlu'nun yakınlarıyla karşılaştığında, Zeytinköy'deki araziyi Saracoğlu'nun tavsiyesiyle aldığını anlatmıştı.

YOLUNU AK PARTİLİ BELEDİYE AÇTI
Deniz Baykal'ın iş merkezi inşa edilen arsasının hemen yanı başında ise Tarsus'tan göç eden Romanların gecekonduları yer alıyor. Baykal'ın iş merkezinin önünden geçen yol ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in belediye başkanlığının ilk döneminde, dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın katıldığı törenle açıldı. 

Son Güncelleme: 08.09.2014 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.