BATIKLAR DALIŞ TUTKUNLARINI BEKLİYOR

Avrupa ülkelerinden binlerce turistin dalış yapmak için geldiği Antalya ve çevresinde doğal ya da özellikle batırılan uçak ve gemilerden oluşan dalış noktaları, cazibesini bu yaz da sürdürüyor.

06 Haziran 2014 Cuma 10:16
BATIKLAR DALIŞ TUTKUNLARINI BEKLİYOR
 Antalya'da serbest dalış ve sportif amaçla yapılacak aletli dalışlarla ilgili su altı parkur alanı olarak ilan edilen yerlerin başında Demre İlçesi'nde bulunan Kekova ile Kaş İlçesi ve bu ilçeye bağlı Kalkan geliyor. Su altı zenginliği bakımından çekici bir mozaiğe sahip olan bölgede Demre'de 31, Kaş'ta 28, Kalkan'da ise 11 dalış noktası bulunuyor.

DALIŞ TUTKUNLARININ MIKNATISI KEKOVA
Kekova'nın güney kesiminde 31 nokta, su altı tutkunları için dalış parkuru olarak ilan edildi. Dalma tutkunlarının, bu bölgede dalış yapmak için Demre Limanı'ndan çıkış yapması gerekiyor. Demre bölgesindeki batık gemileri de içeren dalış noktaları şunlar:

Deniz Feneri, Kaya, Koy, Mağara, Mavi Mağara (Blue Cave), Antrum, İberian Gemi Batığı, Yelkenli Gemi Batığı, Buzalık Koyu, Buzalık Burnu, Ambar, Gökkaya, Arda, Duvar, Duvar 2, Eğri Liman, Kara Ada, Sualtı Tepesi (Reef), Reef 1, Shark's Point, Kara Burnu, Son Nokta (The End), Bora Burnu, Çapa, Akar Burnu, Akar Burnu 2, Sıçan Burnu, İç Ada Koyu, Akıntı Burnu, Ufuk Burnu ve Taşucu.

KAŞ VE KALKAN BÖLGESİ
Kaş bölgesinde ise 28 nokta su altı parkuru olarak belirlenmiş durumda. Bu dalış noktaları şöyle sıralanıyor: Köfte Adası, Gürmeli Ada, Küçük Kaya, Akıntı Burnu, Çapabanko, Üçkaya, Mavi Batık, Hidayet, Vatoz Burnu, Mendirek Önü, Mağara 1, Mağara 2, Fener Kulesi, Likya Batığı, Karides Mağarası, Tünel, Kanyon, Uçan Balık, Uçak Batığı, Besmi Adası, Anfora Vadisi Reef, Kaplumbağa Noktası, Uluburun Kayalıkları, Altuğ Mağarası, Büyük Rif, Sarı Ada, İkiz Kardeş, Deve Hörgücü Rifi.

Kalkan'daki 11 dalış noktası da şöyle: Kalakar Köyü, Yeşilköy Koyu, Yılan Adası, Sıçan Adası, Heybeli Ada, Öksüz Ada, Sakarya Batığı, Frenk Koyu, Sıçan Adası Sığlığı, Orta Sığlık, Kalkan Koyu Girişi.


GEMİ VE UÇAK BATIKLARI
Antalya bölgesinde öne çıkan bu iki ilçe dışındaki yerlerde de dalış tutkunları için özellikle batırılmış gemi ve uçak dahil çeşitli su altı cazibe noktaları bulunuyor. Kemer'deki Paris 2 batığı, Tekirova açıklarındaki iç adalar, Manavgat'ta 200 metre açıkta Hadley's Harley adlı B-24 timi Amerikan savaş uçağı batığı ile Antalya Körfezi'nin batı ucunda bulunan Gelidonya batığı bunlar arasında yer alıyor. Antalya Yat Limanı'nın 1 kilometre açığında şamandıra altında yatan San Didier adlı Fransız gemisinin batığına dalmak içinse Antalya Valiliği ve Deniz Polisi Şube Müdürlüğü'nden izin almak gerekiyor.

Son Güncelleme: 06.06.2014 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.