BATIK KENTTE DALIŞ VE YÜZMEK YASAK

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, gözde turizm merkezlerinden Kekova'nın sorunlarını gidermek ve cazibe merkezi olması amacıyla bir dizi karar alındığını belirterek, "Kekova'daki Batık Kent'te yüzme ve dalış yasağı vardır. Bu yasağın kaldırılması olanaksız ve söz konusu değildir" dedi.

19 Temmuz 2014 Cumartesi 12:51
BATIK KENTTE DALIŞ VE YÜZMEK YASAK
 Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, geçen salı günü yapılan Deniz Turizm Kurulu toplantısında, Kekova Bölgesi'nde yer alan Kaleköy ve Batık Kent'te yaşanan sorunların ele alındığı söyledi. Toplantıda günübirlik tatilcilerin ve yat turizminin yoğun yaşandığı Kekova Bölgesi'nin sorunları ve tatilcilerin kurula yaptığı şikayetlerin değerlendirildiğini aktaran Kaymakam Karaman, toplantı sonrasında bazı basın yayın organlarında 'Kekova'da yüzülebilecek', 'Kekova'da yüzmek serbest' gibi haberler çıktığını vurguladı.

BATIK KENT'TE YÜZME YASAĞI DEVAM EDİYOR
Konunun yanlış aktarıldığını vurgulayan Kaymakam Karaman, "Kekova, bir bölgenin adıdır. Kekova'da bulunan Batık Kent'te yüzme ve dalış yasağı vardır. Bu yasağın kaldırılması olanaksız ve söz konusu değildir. Ayrıca kurulumuzun yetkisinde de değildir" dedi. Kekova Bölgesi'nde birçok noktada belirlenmiş dalış noktaları olduğunu ve yüzmenin serbest olduğuna işaret eden Karaman, "Üçağız Mahallesi ve Kaleköy'de turistik pansiyonların ve işletmelerin önünde, tur teknelerinin geçiş alanı dışındaki 2 küçük bölge yüzme alanı olarak ilan edildi. Buraların Batık Kent'le ilgisi yok. Batık Kent'te yüzme yasağı devam ediyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 19.07.2014 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.