Batı Antalya'ya havalimanı için rapor sunuldu

Demre Turizmciler Yatırım Birliği'nin (DETUYAB), Batı Antalya Havalimanı için hazırladığı ön rapor Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na sunuldu.

09 Mayıs 2015 Cumartesi 20:15
Batı Antalya'ya havalimanı için rapor sunuldu


DETUYAB Başkanı Hasan Akıncıoğlu'nun imzasını taşıyan raporda havalimanına olan ihtiyacın nedenleri olarak, mevcut havalimanlarının Batı Antalya'ya uzaklığı, karayollarının yetersizliği, ulaşım zorluğu nedeniyle yatırımların yapılamaması, bölgenin dış pazarlara açılamaması, bölgedeki turizm ve tarım yatırımlarının verimli kullanılamaması gösterildi. Havalimanı için en uygun bölgenin Kaş'a 15, Demre'ye 30 kilometre mesafedeki Kaş- Demre Karayolu, Sarılar- Çerler Mevkiinin olduğu belirtildi. Alanın arkeolojik ve doğal SİT alanı olmadığı, Özel Çevre Koruma Alanı kapsamında yer almadığı ve su sıkıntısı nedeniyle tarım arazisi olarak kullanılmadığına dikkat çekildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün DETUYAB'a gönderdiği ve bölge içinde 2863 sayılı yasa kapsamında değerlendirilebilecek kültür varlığı bulunmadığını belirten yazı da rapora eklendi.

Tüm ayrıntıların değerlendirildiği raporda meteorolojik veriler de tablolar halinde aktarıldı. Bölgede yapılan yada yapılması planlanan turizm yatırımları ile Noel Baba Müzesi'nin önemine dikkati çeken DETUYAB Başkanı Hasan Akıncıoğlu, "Havalimanının yapılacağı arazi için öngörüde bulunduk. Batı Antalya'nın şu an için en önemli gereksinimi havalimanı. Yapıldığı takdirde Antalya ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. Bölgemiz inanç turizminin en önemli duraklarından Noel Baba Müzesi'ni bünyesinde bulunduruyor. Ulaşım koşullarının zorluğu nedeniyle potansiyelini tam olarak gösteremiyor. Daha fazla turist istiyorsak bu havalimanı en kısa zamanda hayata geçirilmeli. Yap- işlet- devret modeli ile ihaleye DETUYAB olarak girmeye hazırız" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 09.05.2015 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.